Anksiyete bozukluğu belirtileri nelerdir?

Anksiyete bozukluğu belirtileri nelerdir?

Yaşanan pandemi sürecinin uzaması, hasta olma korkusu, bir yakınının hasta olması veya kaybetme korkusu, gelecekte yaşanabilecek olası, endişeli durumlara yönelik anksiyete belirtilerinde artış oldu.

*Anksiyete belirtileri nelerdir?*

Panik, korku, huzursuzluk, heyecan, uyku problemi, ellerde ve ayaklarda karıncalanma, üşüme, terleme, uyuşma, Nefes darlığı, ağız kuruması, kalp çarpıntısı, mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtiler, anksiyete belirtileri kişinin bir sağlık problemi olduğu anlamına gelmez.

*Kontrol Durumunun Zorluğu: Doktora Gitme Sorumluluğu*

Kaygı durumu çok güçlü ve uzun sürüyorsa, endişeye neden olacak durumdan kaçınma varsa ve kontrol edilmesi zor bir durum oluyorsa, panik atak belirtileri belirli bir zaman diliminde oluyorsa, günlük hayatın içinde olma ve zevk aldığı şeyleri yapmakta zorlanıyorsa, zihinsel bir rahatsızlık durumudur.

Bu belirtiler görüldüğünde doktora başvurulmalıdır. Yapılan testlerin sonucunda semptomlar farklı bir sağlık sorunu göstermiyorsa, bu durum da ilaç ve psikoterapi desteği yöntemi yararlı olur.
Anksiyete belirtilerini bazı davranışlarla yönetebiliriz.

*Şekerden Uzak, Uykuya Yakın*

Kafein , şeker barındıran yiyecek ve içeceklerin azaltılması, düzenli ve sağlıklı beslenmek, düzenli uyumak, düzenli egzersizlerle bu atakların önüne geçebiliriz

Bu makale 28 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Leman Alaca

Psk. Leman Alaca, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur.

Mesleki çalışmalarına dijital ortamda ağırlık vermekte ve online danışan kabulüne devam etmektedir.

Psk. Leman Alaca
Psk. Leman Alaca
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube