Ameliyatsız vajina daraltma

Ameliyatsız vajina daraltma

Kadınlar için zamanın olumsuz etkilerinden birisi de vajinada oluşan genişleme ve gevşekliktir. Yaşlanma, doğum travmaları, hormonal eksiklikler zaman içerisinde vajinal bölgedeki kas ve bağ dokusu yıpranmasına, genişlmesine ve gevşemesine yol açar. Bu durum doğum yapan kadınlarımız için kaçınılmaz bir süreçtir. Ancak bu kaçınılmaz süreç bir çok kadın hiç de talep ettikleri sonuçları doğurmaz. Genişlemiş vajina nedeniyle cinsel ilişki sırsında uyarı eksikliği ve orgazma ulaşma güçlüğü yaşayabilirler. Bazen ilişki sırasında hoş olmayan sesler duyabilirler.  Eşlerini memnun edememe düşüncesi de buna eklendiğinde özgüven kaybı ve bir depresyon sürecinin içine girebilirler. Cinsel ilişki kalitesi açısından vajinal geveşeklik ve esneklik nedeniyle sıkıntı yaşayan ve buna bir çözüm arayan kadınların alternatif çözümleri arasında cerrhi ve cerrahi olmayan yöntemler bulunmaktadır.

Biz kadın doğum hekimlerinin geçmişte ve günümüzde,  uzun zamandır güvenle ve etkili olarak uyguladığımız vajinoplasti adı verilen cerrahi uygulaması bazı kadınlarımız tarafından cerrahiden kaçınmaları, cerrahi sonrası bakım dönemi vs. gibi nedenlerle tercih edilmemektedir. Bu hastalarımız için en iyi alternatif çözüm kozmetik jinekolojideki gelişmeler sayesinde  laser ve radyofrekans gibi enerji modalitelerinin vajinal bölgeye uygulanması tekniği ile ameliyatsız vajna daraltma uygulaması olmaktadır.

Günümüzde radyofrekans yöntemini kullanarak uygulama yapılması benim günlük pratiğimde de tercih ettiğim yöntemdir. Uygulama sayesinde vajina duvarları 360 derece yani çepeçevre olacak şekilde 40-43 derecelere kadar ısıtılarak vajina duvarının bağ dokusunun uyarılması sağlanır. Kollajen liflerinin uyarılması ile yeniden canlandırılması ve yeniden yapılması sağlanır. Vajinal duvarın esnekliğini sağlayan kollajen ve elestin liflerinin ilk işlem sonrasında bile fark edilebilecek etkilerle  takip eden 4- 5 haftalık süreçte sayı ve kalitesnini artışı bölgenin kaybolan gücününve sıkılığının  yeniden elde edilmesini sağlarken vajnayı da daraltmış olur. Aynı zamanda klitoris ve çevresinde uyalrılan damarlanma artışı bölgenin kanlanmasını arttırdığından cinsel uyarılma ve orgazma ulaşma da daha kolay bir hale gelir.

İşlem cihazın 360 derece uygulama sağlayan, hastaya özel seçilebilecek farklı büyüklükteki  özel ucları sayesinde 8 dakika gibi çok kısa bir sürede gerçekleşmektedir. işlem sırasında  ağrı, acı gibi herhangi bir zorluk oluşmaz. Çok kolay tolere edilebilecek tatlı bir ısınma hissi dışında bir değişiklik hissedilmez. uygulama 1 hafta aralılarla 3 seans şeklinde yapılmaktadır. İlk işlem sonrasında bile fark hissettiklerini söyleyen hastalarımız  işlem sonrası herhangi bir iyileşme sürecine ihtiyaç olmadığından  işlem sonrası cinse ilişki dahil tüm yaşantılarına kaldıkları yereden devam ediebillrler. 

Sadece öğle aralarının bile kendi mutlulukları için ayırmalarının süre olarak yerterli olabileceği bu uygulama için yapılan bilimsel çalışmalarda işlem sonrası değerlendirme anketleri vajinal daralma etkilerinin %80'lere varan oranda 'iyi' ve 'mükemmel' olarak tanımlandığını, cinsel uyarı kalitesindeki artışın da benzer şekilde %70'lere varan oranda 'iyi ve 'mükemmel' şeklinde tanımlandığını göstermektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burçin Demirel

Op. Dr. Burçin DEMİREL, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1999 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2005 yılında Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, 2005 - 2007 yılları arasında Özel Esenler Hayat Hastanesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Siirt Seyyar Cerrahi Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 2010 - 2017 yılları arasında ise, Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Burçin DEMİREL, ulusal ve yerel bir çok dergide yayın ve makalesi bulunmakta ayrıca, Jinekolojik Cerrahi veya Girişi ...

Etiketler
Ameliyatsız vajina gençleştirme
Op. Dr. Burçin Demirel
Op. Dr. Burçin Demirel
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube