Radyofrekans tedavisi ile cinsel uyarı artışı sağlanır mı?

Radyofrekans tedavisi ile cinsel uyarı artışı sağlanır mı?

Normal doğum yapan kadınların çoğunda doğum travmalarına bağlı olarak vajina girişinde vajinal kanalda gevşeme ve genişlik meydana gelmektedir. Bu son derece olağan bir durumdur. Ancak bu gevşeme ve genişleme zamanla cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Cinsel uyarıda azalmaya neden olan bu gevşeklik, eşin uyarılmasını da azaltabilmektedir. Sonuç olarak orgazma ulaşma güçleşebilir. Benzer şekilde menopozla birlikte hormonların azalması sonucu vajina yüzeyindeki dokuda oluşan incelme ve kuruma cinsel ilişkiyi son derece zorlu bir hale getirebilmektedir. Bu nedenle menopozda cinsel ilişki keyiften ziyade acı veren bir duruma dönüşebilir.

Ameliyatsız genital estetik uygulamalarında radyofrekans enerjisinin vajinal bölgeye uygulanması ile sağlanan kollajen dokunun yeniden yapılması için uyarılması ve klitoris ve çevre dokularında oluşan damarlanma artışı vajinanın daralması ve klitorisin kanlanmasının artışı ile sonuçlanır. Bu sayede daralmış vajinal yapı ve artan klitoris kanlanması cinsel uyarı ve tatminde belirgin artış meydana getirmektedir. Benzer şekilde menopozda bu uygulamanın yapılması ıslaklık artışı ile sonuçlanacağından cinsel ilişki daha kolay ve keyifli hale gelir. Özellikle menopozda hormon tedavisi kullanamayan hastalar ve vajinal gevşeklik şikayeti olup buna çözüm arayan ancak ameliyat olmak istemeyen hastalar için son derece etkin bir alternatif tedavidir.  Yapılan çalışmalarda tedavi sonrası hastalar %70 oranında  cinsel uyarıda ‘iyi’ ve ‘mükemmel’ olarak tarifledikleri  artış gözlemlemişlerdir.

Hastalarımız  ''Ultra Femme 360''ın çeşitli boyutlardaki 360 derece etki sağlayan uçları ile  radyofrekens enerjisinin oluşturduğu  güvenli ve etkili ısınma ile sadece 8 dakikalık sürede ağrısız, acısız, neredeyse hiç yan etkisiz, iyileşme dönemi olmadan, cinsel ilişki dahil tüm yaşantılarına kaldıkları  yerden devam edebilmektedirler. Diğer ameliyatssız yöntemlere göre güvenli ve daha düşük ısı değerleri enfeksyion önemli yan etkileri de ortadan kaldırmıştır.

Uygulama 3 seans şeklinde, haftalık aralıklarla yapılır. İlk uygulamanın sonrasında bile beklenen etkiler görülmeye başlar. Seanslar devam ettikçe ve kollajen üretimi  doğal süresi olan 4-5 hafta boyunca etki artarak  istenilen seviyeye ulaşır.  1- 1.5 yıl aralıklarla istenildiği taktirde tedavi güvenle tekrarlanabilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burçin Demirel

Op. Dr. Burçin DEMİREL, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1999 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2005 yılında Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, 2005 - 2007 yılları arasında Özel Esenler Hayat Hastanesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Siirt Seyyar Cerrahi Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 2010 - 2017 yılları arasında ise, Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Burçin DEMİREL, ulusal ve yerel bir çok dergide yayın ve makalesi bulunmakta ayrıca, Jinekolojik Cerrahi veya Girişi ...

Etiketler
Cinsel uyarılma bozukluğu - vajinada kuruluk
Op. Dr. Burçin Demirel
Op. Dr. Burçin Demirel
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube