Alloblast uygulaması

Alloblast, yeni doğan erkek çocukların hemen sünnet edilmeleri sonrası ortaya çıkan deri parçasından, yüksek teknoloji eşliğinde labarotuvar ortamında biyomühendislik teknikleri kullanılarak fibroblast hücrelerinin çoğaltılarak elde edilmesidir. Bu doku ciltten alınan fibroblastlara göre dört kat daha etkilidir. Fibroblast ise kollajen ve hyalüronik asit üretiminden sorumlu olan hücredir. Bu yöntem tek seans olarak uygulanmakta ve genellikle uygulamadan bir hafta sonra etkisini göstermeye başlamaktadır.

Alloblast uygulaması

Alloblast, yeni doğan erkek çocukların hemen sünnet edilmeleri sonrası ortaya çıkan deri parçasından, yüksek teknoloji eşliğinde labarotuvar ortamında biyomühendislik teknikleri kullanılarak fibroblast hücrelerinin çoğaltılarak elde edilmesidir. Bu doku ciltten alınan fibroblastlara göre dört kat daha etkilidir.
Fibroblast ise kollajen ve hyalüronik asit üretiminden sorumlu olan hücredir. Bu yöntem tek seans olarak uygulanmakta ve genellikle uygulamadan bir hafta sonra etkisini göstermeye başlamaktadır.

Nasıl uygulanır?

Alloblast uygulaması krem ile anestezi uygulandıktan mezoterapi işlemi gibi iğne ile yapılır. İşlemden sonra sadece iğne izleri belirgin olabilir. İzler bir iki saat sonra kaybolur. Tek seans uygulamanın genellikle yeterli olduğu uygulamada, duruma göre seans sayısı artırılabilir veya probleme göre tekrar yapılabilir

Ciltteki İyileşme Ne Kadar Sürer?

Allogenik fibroblastlar  en az 4-5 yıl görevini yapar ve cilt genç kalır. 4-5 yıl sonra tekrar aynı işlem uygulanabilir.

Hangi durumlarda kullanılır?

  • ∆ Bozulan veya azalan kolajen ve elastin üretimini tetikleme
  •  Cildin sıkılaşması
  •  Cilt hasarlarını giderme ve cildi gençleştirme
  •  Derideki hücresel yapıyı iyileştirme ve destekleme
  •  Geçmeyen deri yaralarını veya doku kaybı olan çukurları azaltma
  •  Lekeleri azaltma
  •  Ciltteki kırışıkları azaltma
  •  Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlama

Etkisi Ne Zaman Görülür?

Enjeksiyondan hemen sonra etki hızla görülür. Allogenik fibroblastların hedef bölgeye  yerleşip, elastin ve kollajen üretmeye başlaması ve cildin yavaş yavaş diriliğini kazanması  enjeksiyondan sonra 4-6 haftada nihai sonuca ulaşır.

Bu makale 27 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şule Karabinalı

1968 Aydın Bozdoğan doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi Bozdoğanda tamamlayıp , ilk tercihim olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde üniversite eğitimine başladım. Mezuniyetimin ardından 30 yıl boyunca Sağlık Bakanlığına bağlı pek çok sağlık kurumlarında görev yaptım. Aynı zamanda ilgi alanıma giren Medikal Estetik uygulamaları ile ilgili eğitimlerimi alarak sertifikalarımı aldım. Kamu görevimin son yıllarında GETAT eğitimlerine katılıp bu alanda da sertifika sahibi oldum. Şu anda İzmir ili Karşıyaka ilçesindeki kliniğimde hastalarıma ve danışanlarıma hizmet vermekteyim.

Etiketler
Alloblast
Dr. Şule Karabinalı
Dr. Şule Karabinalı
İzmir - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube