Intracel (altın iğne tedavisi)

Intracel (altın iğne tedavisi)

INTRAcel tedavi yöntemi iğneli fraksiyonel RF ( radyofrekans ) teknolojisinden oluşur. Patentli FRM ( Fractional RF Microneedling ) teknolojisi eşsiz bir uygulama olup, epidermise hasar vermeden, izole ve altın kaplamalı mikro-iğnelerle hedef bölgeye hızlı bir penetrasyon yapar ve RF enerjisi verir. Selektif koagülasyon özelliği cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için çok önemlidir. Yılın 12 ayı boyunca uygulama yapılabilir olması önemli bir avantajdır. İyileşme süreci fraksiyonel lazerlere (3~10 gün) kıyasla daha kısadır (2~6 gün).

Süperfisyal dermisten kas dokusuna kadar olan tüm kolajen lifleri %50 ~ %80 oranında denatürilize eder. Kolajen liflerinde kontraksiyon anında sağlanır, fibroblast uyarımı ile kolajen rejenerasyonu gerçekleşir. Yüksek güçte RF enerjisi akne, yanık, ameliyat,travma skarlarına ve strialara (çatlaklara) uygulanarak cilt rejenerasyonu sağlanır. Kırışıklıklar ve porlar için uygulanan kozmetik uygulamalardan 2 ay sonra kolajen, kolajen liflerine dönüşür. Bu süreç sonunda lifting ve sıkılaşma etkileri tepe yaparak anti-aging sonuçları net bir şekilde görülür. Melanin dokusunu imha ederek pigmentli lezyonları ortadan kaldırır veya azaltır. Uygulanan bölgede mevcut olan damarsal lezyonları başarılı bir şekilde yok eder.

Güçlü Bipolar ve Unipolar RF enerjisi kullanır. Yüksek pik gücü ile kısa süreli (0.03 - 0.1ms) atışlar yapılır . Patentli ERS™ (Otomatik Direnç Ayar) özelliği ile uygulamaları tüm hastalarda standardize eder ve etkili sonuçları sağlar. İğneli Fraksiyonel ( FRM ) Uçla invaziv uygulamalar yapılırken, Fraksiyonel Matrix ( SRR ) uçla Sublatif Rejüvenasyon yapılır. Sonuçları maksimize etmek için tedavinin 45 gün aralıklarla 3 seanstan oluşması önerilir. Ameliyatsız cilt germe ve rejüvenasyon teknikleri arasında en etkili yöntem INTRAceldir. 0.3mm den 4.0mm e kadar olan tüm tabakalara etki eder. Anti-Aging için PRP ile kombine edilebilir. Fraksiyonel lazer ve IPL uygulamaları ile

TLT™ Therapy ( Üç Katman Terapisi )

INTRAcel FRM™ sistemiyle, TLT™ (Three Layer Therapy) (Retiküler Dermis, Papiller Dermis, Epidermis) yani Üç Katman Terapisi adı verilen bir yöntem geliştirilmiştir. Bu sayede süperfisyal, dermis, orta-dermis, sub-dermis ve altı ayrı ayrı hedeflenmektedir. 0.3 mm - 4.0 mm derinliğe kadar etkili uygulamalar yapılmaktadır. Monopolar RF kullanılmasının amacı cilt germe gibi geniş alanlara veya sub-dermis ve daha altı inilmesi gerekli durumlarda tercih edilmekte iken, Bipolar RF odaklanma ihtiyacı duyulan yerlerde kullanılmaktadır. Örneğin derin akne izleri, nazo-labial ve derin çizgiler, çatlaklar için. Bu uygulamalar için invaziv mikro iğne uç kullanılmaktadır.

TLT™ yöntemiyle önce monopolar RF ile 0.2mm derinlikte cilt germe işlemi yapılır. Ardından bipolar RF ile 1.5mm derinlikte odaklanmış enerji verilir. Son olarak 0.8mm derinlikte monopolar RF işlemi ile tekrar cilt germe işlemi yapılır. Arzu edilirse iğnesiz SRR Matrix (süperfisyal rejüvenasyon) ucu ile yüzeysel soyma ve rejüvenasyon işlemi de yapılabilir.TLT™ terapisi cilt katmanları arasında sıkıştırma etkisi yapar, düzgün ve homojen şekilde cilt rejenerasyonunu sağlar.

Uygulamalar:

Kolajen Yapılandırması

Yüz Lifting

Cilt Sıkılaştırma

Cilt Germe

Kırışıklıklar

Akne ve Porlar

Akne Skarları

Cilt Elastikiyeti

Rengin Açılması

Striae Distansae

Kılcal Damarlar

Saç Gelişimi

Hiperhidroz

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özgür Evren Ersoy

Etiketler
Altın iğne tedavisi
Dr. Özgür Evren Ersoy
Dr. Özgür Evren Ersoy
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube