Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

dogum kontrol hapi hakkinda

Merhaba hocam 4 yildir dogum kontrol hapi ile korunuyorum ayni zamanda poliskistigim var bu sebeple tedavi amaclida kullaniyorum adetim birtikten sonra 8, gun yeni kutuya baslamayi unuttum 4 gun gun unutmus oldum yeni kutuya ne zaman baslamaliyim tesekkurler

19 Aralık 2013 22:37
Doç. Dr. Mustafa Taş Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Taş tarafından cevaplandı.

norlevodan sonraki ay adet olamadım..

Hocam öncelikle burda bize olan yardımlarınız için çok teşekkürler. Şöyle bir sorum var.. Adetimin 12.gününde ilişki oldu. Vajina içine direk boşalma olmadı.Sürüldü ve ya damladı korunulmuyordu. ertesi gün norlevo alındı.. İlaca bağlı bir hafta sonra regl kanaması oldu 3-4 gün sürdü.Norlevo kanaması baz alınarak bu ay beklenen adet gelmedi ancak; tek İLİŞKİDEN 30 gün sonra yapılan bhcg negatif.. 32.gün yapılan negatif. 38.gün (norlevo kanamasını baz olarak beklediğim tarihten bir gün sonrası ve ilk bhcgnin yapıldığı aynı hastane aynı değer) negatif.. Kanamam olmamasının sebebi gebelik değil dimi yoksa bu kadar zamanda çıkardı? Aydınlatırmısınız..

13 Aralık 2013 19:28
Doç. Dr. Mustafa Taş Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Taş tarafından cevaplandı.

beta hcg değerime bakarmısınız hocam lütfen..

Hocam bilgi verebilirmisiniz, 25 ekimde adet başladı 1 gün sürdü(hormon bozukluğum var ilaç kullanmıyorum şuan) adetin 12.günü tam bir birleşme olmamasına rağmen sperm bulaşmış olabilirdi emin değildim.. riskli dönem olmasından ötürü; ertesi gün norlevo aldım ve bir hafta sonra ilaca bağlı regl kanamasına benzer kanama oldu..ilişkiden 29 gün sonra bir tıp merkezinde beta hcg <2.00 çıktı.. 32.gün başka bir hastanede beta hcg <0,5 çıktı.(iki labaratuarın değer aralıkları birbirinden farklıydı buarada) Toplamda ilk adetten 44 gün geçti. Adet olunmamasına rağmen kesinlikle gebelik riski ortadan kalkmışmıdır? başka ilişkim olmadı Saygılarımla..

9 Aralık 2013 22:57
Doç. Dr. Mustafa Taş Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Taş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube