Sorularda Ara

Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Merhaba doktor bey. 2 yıl önce alkol nedeniyle orta derecede karaciğer yağl

Merhaba doktor bey. 2 yıl önce alkol nedeniyle orta derecede karaciğer yağlanması teşhisi kondu. Aynı tarihte safra kesesindeki taşlar nedeniyle ameliyat oldum. Soruma gelince birkaç gün önce bronşit ve alerji teşhisiyle aksef, lordes, mucovit c, nasonex ilaçları verildi. Doktoruma karaciğer problemimden bahsetmeyi unuttum. Acaba bu ilaçları kullanmam sakıncalı mıdır? Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

5 Eylül 2011 20:53
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

Doktor bey merhabalar.. 21 yaşındayım ve midemde yemeklerden sonra aşırı bi

Doktor bey merhabalar.. 21 yaşındayım ve midemde yemeklerden sonra aşırı bir rahatsızlık oluyor.. özellikle öğle yemeklerinden sonra, midemde yanma oluyor. o kadar rahatsız oluyorum ki artık neredese her gün istifra etmeye başladım. ondan sonra biraz rahatlıyorum ama istifra ederken acı bir şekilde çıkıyor. şimdiden cevabınıza teşekkür ederim.. iyi günler..

3 Eylül 2011 22:40
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

Sayın Dr.Mehmet Meriç.Ben 2009 senesinde ameliyat oldum ve ayak bileğime pl

Sayın Dr.Mehmet Meriç.Ben 2009 senesinde ameliyat oldum ve ayak bileğime platin takıldı.Kızılaya kan bağışında bulundum ve hastanede hepatit c virüsüne yakalandığımı öğrendim.akdniz üniversitesi hastanesinde tedaviye başladım biopsi yapıldı ve genotiplendirme 3a fibrozis skoru 2 olarak çıktı.6 aylık tedavi uyğun görüldü ve 2 buçuk aydan sonra tamamen negatifleşti.2 ayda bir RNA tsti yaptırdım ve hep negatif çıktı.son bir ay alkol aldım ve şu an geceleri uyuyamıyorum ve çok korkuyorum.size sorum bu hastalık tekrarlarmı?eliza testi yaptırdığım zaman hep pozotıf çıkıyor ama RNA negatif.sizden çok rica ediyorum beni bilgilendirin.cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden çok teşekkür ediyorum ve size sağlıklı günler diliyorum.sayğılarımla Ar...

3 Eylül 2011 03:18
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

merhaba hocam 1senedir kronik hepatit b hastasıyım viread isimlimilaç kulla

merhaba hocam 1senedir kronik hepatit b hastasıyım viread isimlimilaç kullanmaktayım her 3 ayda bir tahlil yaptırmaktayım tahlil sonucum..ÜRE15 AST 24 ALT15 ALBÜMİN 4.59 HBV DNA (PCR)<6 bu son yaptırdıgım tahlil sonucum sizce hocam hastalık ilerleme durumum nasıl çok kilo kaybım oldu 23 kilo verdim 1 sene içimde ve demamlı karaciger tarafında vemidemin üst kısmında ve boğazlarımda çok agrım oluyor çok halsizlik çekiyorum şimdiden veceginiz cevap için saygılarımı sunar teşekkür ederim.

2 Eylül 2011 18:05
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

hocam öksürük şikayetiyle başvurmadığım hastahane ve hekim kalmadı tanı re

hocam öksürük şikayetiyle başvurmadığım hastahane ve hekim kalmadı tanı reflü dediler ancak yapılan tüm tedavilerden sonuç alamadım halen öksürük devam ediyor,nefes darlığı var,göğüs ağrılarım oluyor 0'kaliteli bir yaşamla boğuşuyorum bu derdin çaresi var mı?olsaydı herhalde bulunurdu artık ümüdüm kalmadı ne yapacağımı şaşırdım sizden yeniden ümitle cevap beklemekteyim sanırım son çare olacak şimdiden teşekkür ederim.

2 Eylül 2011 12:35
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

iyi günler diliyorum. hocam benim sorunum yaklasık 2 senedir reflü ve gastr

iyi günler diliyorum. hocam benim sorunum yaklasık 2 senedir reflü ve gastrit ve tüm tahlıller yapıldı sanırım baska bı sorun cıkmadı hep aynı ılacları verıp donderdıler ama ılacların hıc bır etkısı olmadı devamlı azıma asıt cıkıyo mıdemde yanma var artık fazlalasmaya basladı ılacların hıc bı etkısı olmadıgını hıssettım kullandıgım ılaclar son 1 senedır pandev ve gavıskon kullanıyorum hocam bana yardımcı olurmusunuz artık kurtulmak ıstıyorum yasım 19. bursada yasıyorum sımdıden cok tesekkur edıyorum...

31 Ağustos 2011 11:04
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

merhaba Benim sıkıntım mideme ara sıra bıcak gıbı agrıların saplanması.dah

merhaba Benim sıkıntım mideme ara sıra bıcak gıbı agrıların saplanması.daha once doktora gıttıgımde bende reflunun oldugunu ve endoskopiye gırmem gerektıgını soyledı fakat ben korktugum ıcın gıtmedım ve verdıgı ılacları kullandım faydasını da gordum.arastırdıgım kadarıyla reflunun bendekı belırtılerı kayboldu.fakat bende sımdıde gastrıt belırtısı mevcut ve yıne su sıra sıklıkla tekrarlayan mıde agrıları.sızce sebebı ne olabılır bunun sebebını ogrenmenın endoskopıden baska cozumu yokmu Tskler..

30 Ağustos 2011 20:13
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

doktor bey ben son 1 ayda sabahları midemde şişlik, gaz ve buna takiben bul

doktor bey ben son 1 ayda sabahları midemde şişlik, gaz ve buna takiben bulantı hissiyle uyanıyorum, gündüz şikayetlerim akşama doğru daha azalıyor fakat sabah yine aynı, doktora çıktım yapılan kan tahlilleri sonucu midenle ilgili ciddi bir rahatsızlığın olduğunu düşünmüyorum dedi. lansor rennie tranko buskas verdi fakat tranko buskas bittikten sonra aynı şikayetlerim yine başladı, çok stresli bir insanım sınavım olduğu günler mide bulantısıyla uyandığım zamanlar oluyor. sorunum psikolojik olabilirmi psikiyatriye görünmelimiyim sizce. 23 yaşında erkek.

17 Ağustos 2011 12:15
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

hocam yaklaşık gecen seneden beri mide şikayetlerim vardı.şevket yılmaza cı

hocam yaklaşık gecen seneden beri mide şikayetlerim vardı.şevket yılmaza cıktım bana üstabdomen tomografi cekildi sonuç ise bu mide gıda artıklarıile dolu olupmide özefagogastrik bileşkede,kücük kurvaturdüzeyindeve antroplorik bölgedemuhtemelen cekım esnasındaki kontraksiyona sekonderolduğu düşünülen duvar kalınlaşmaları izlenmektedir.malignite şüphesi var iseendoskopik inceleme önerilir renal düzeydesol paraaortik alanda yıne renal düzeydemezenterik yaglı planlaricerindemilimetrik boyutlardalenf nodları izlenmiştir..hocam şikayetlerim ise midede gaz sıkışması nefes darlıgına varana kadar sıkıştırma kalpde ritm bozuklugu yapıyor ishal ve kusma da vardı..gaz atamayınca baya bi sıkıştırma yapıyor sigara kulanyodum ama şimdi aklıma bile gelmiy...

16 Ağustos 2011 00:47
Uzm. Dr. Mehmet Meriç Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Meriç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube