Diş Hekimi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 51 soru cevaplandı.

20lik diş yanağıma batıyor

sanırım 20lik dişim çıkıyor fakat eğri sol altta yanağımı kesmiş resmen ateşim yükseliyor ve yutkunurken boğazım acıyor hatta bazen başım ağrıyor bunların sebebi 20lik olabilir mi ne yapmam gerek :(

8 Ekim 2021 12:05
Dt. Ahmet Şahin Özdemir Doktora Sor

Dt. Ahmet Şahin Özdemir tarafından cevaplandı.

Dolgulu diş ağrısı

Merhaba hocam, bir haftadır sol çenemdeki diş köklerimde can sıkıcı sızılar var. Gittikçe ağrıya zonklamaya döndü. Hem alt hem üst çenede oluşu bana garip geldi. Çürügüm yok ancak dolgular var bu dişlerde. En az 10 yillik metal görünümlü dolgular. 6 yıl önce ortodonti tedavim de olmuştu. Yillardır hiç şikayetim yokken dolgulu dişlerimin zonklaması hem üst hem alt çenede oluşuna ne dersiniz? Diş eti çekilmelerimin olduğunu söylemişti doktorum buarada. Ilk firsatta bir hekime gideceğim ama yine de sormak istedim.

19 Ocak 2021 00:29
Dt. Damla Zenar Doktora Sor

Dt. Damla Zenar tarafından cevaplandı.

Diş etlerinde ve damakta incelme

Merhaba, benim diş etlerim inceliyor. Sadece diş etlerim değil üst damağımdaki et de aynı şekilde. Daha önce dişlerimdeki plak doktorum tarafından uzaklaştırıldı ve son gittiğimde dişlerimin de temiz olduğunu söyledi. Ama diş etlerimin ya da damağımın neden inceldiğine dair bir şey söylemedi. Bu neden olur, nasıl önüne geçebilirim? Hormon kaynaklı olabilir mi?

22 Temmuz 2020 04:52
Dt. Yusuf Değirmen Doktora Sor

Dt. Yusuf Değirmen tarafından cevaplandı.

Dış eti kızarmasi

Merhaba rahatsız ettiğim icin kusura bakmayın. Ben 17 yaşındayım ve diş etlerim kızarıyor ve hafiften nadir çok az şişme olabiliyor genellikle kızarıyor bazen fırçalarken kanıyor . Sumak suyu bazende tuzlu su yapıyorum kızarıklığı geçiyor ama yine diğer gunler kızarabiliyor , bi doktor gittigimde bisey yok demisti dis taşı dış temizliği demişti sizce onlamı alakalı böyle olması normal mi aklıma çok takılıyor cevaplarsanız saolun .

4 Mayıs 2020 20:41
Dt. Damla Zenar Doktora Sor

Dt. Damla Zenar tarafından cevaplandı.

Dişte sızlama

Elif hanım merhaba. Kahvaltı yaptıktan sonra ağzımı calkalamadan yani ağzımda yemek artıkları varken uyumuş kalmışım bir kaç saat sonra uyanınca zirkonyum kaplama olan dişlerimin bir kacinda sızlama başladı. Ondan üç dört gün önce yine sızlıyordu o zamanda tırnağım sertçe diş etine değmisti. Bu kadar hassas olma nedeni ne olabilir bu dişlerimin ? Yemek artığı ağız çalkalaması olmadığı için kaplama altına girmiş olma ihtimalini düşündüm ama bu zor birşey değil mi?

2 Mayıs 2020 01:50
Dt. Elif Nur Özdoğan Doktora Sor

Dt. Elif Nur Özdoğan tarafından cevaplandı.

Sallanan diş ve diş eti çekilmesi sorunu

Merhaba, benim diş eti çekilmem var büyüzdende alt çenemdeki kesici dişlerimden biri çok sallanıyor ve doktorum bunun çekilmesine karar verdi buna birşey demiyorum baya gözle görünür Bi durum ama yanındaki dişinde çekilmesini söyledi sallanıyor diye ama elimizle küvetli Bi şekilde sallamadıkça sallanmıyor ve ben birinin çekilmesini istedim Ama çekmessek yandaki sağlam dişlerinide etkiler dedi şimdi ben birine tamam dedim çok şiddetli sallandığı için diğeri için kafam karıştı sizde önerinizi söylermisiniz. Bide kemik kaybında dişlerin sıkıntısı yokken çekmek doğrumu

9 Şubat 2020 09:36
Dt. Mustafa Tuğrul Doktora Sor

Dt. Mustafa Tuğrul tarafından cevaplandı.

Diş Etinde Oluşan Delik

Hocam alt sol azı dişime kanal tedavisi yapıldıktan sonra ağrı ve şişme oldu. Antibiyotik kullandim ve iltihap geçti. Ancak diş etimde delik oluştu ve buradan arada iltahap geliyordu. Baska bir hastanede kanal yenileme yaptilar. diş kökünde alet ucu kırıldıgini soylediler. Bu alinamiyormus. Kanalı yenilediler ama diş etindeki delik bir turlu kapanmadı. Nedeni nedir acaba?

30 Ağustos 2019 00:36
Dt. Nilgün Çökelek Doktora Sor

Dt. Nilgün Çökelek tarafından cevaplandı.

Dis etindeki iltihap

Mrb hocam oglum 4yasinda.3yasindan beri ust dislerinin etinde iltihaplanma war 3-4adet yarim cm ve daha ufak.neden olusur bu nokta gbi iltihaplar

8 Ocak 2019 16:16
Dt. Naime Sekmen Çavuş Doktora Sor

Dt. Naime Sekmen Çavuş tarafından cevaplandı.

Dolgu aynı gün yapılabilir mi?

Merhaba, dişimde dolgu gerektiren kısımlar var muayeneye geldiğimizde aynı gün dolgu yapıyor musunuz? Teşekkürler

3 Ocak 2019 18:11
Dt. Ceyhun Akyüz Doktora Sor

Dt. Ceyhun Akyüz tarafından cevaplandı.

Ortalama fiyat bilgisi

Merhaba Ala Tokel in dişlerini porselen lamine yapmıştınız sizi önermişti o da instagram takipçisiyim onun, benim de alt ve üst dişlerimde aralıklar ve tel istemiyorum tabiki görmeden fiyat vermeniz zor ama ortalama olarak fiyat verecek olsanız en azından üst dişler için fiyat ne olur? Tekirdağ’dan ulaşıyorum da size ?

13 Aralık 2018 14:34
Dt. Necib Şen Doktora Sor

Dt. Necib Şen tarafından cevaplandı.

damak da ağrı

merhaba hocam sol alt sanırım 26 numara diye geçen dişim bundan 17 belki 18 yıl önce kanal tedavisi yapıldı bu zamana kadar en küçük sorun yaşamadım. ama 26 ile 27 numara dişin arasında ağrılar hissediyordum gittiğim doktor arasına gıda falan giriyor diş eti ağrısıdır o dedi sonra yıllar önce yapılmış dişime tekrar kanal tedavisi yaptı röntgende yarım lezyon varmış ama yıllardır bu diş böyle kaldığı için çekme işlemi yapmiyalım dedi. hocam asıl sorunum bu 26 ve 27 dişin ortasında ağrılarım oluyor çok şiddetli değil ama 26 numara dişin ön damak kısmında renk olarak grileşme var damağa bastrıdığımda ağrı hissediyorum doktor o bölgedeki 3 dişede çatal gibi bişeyle vurdu 3 ünde de normal düzeyde ağrı hissettim. doktor dişinde sorun olsaydı vurd...

30 Eylül 2018 23:16
Dt. Ülkü Koloğlu Doktora Sor

Dt. Ülkü Koloğlu tarafından cevaplandı.

Diş çürükleri ,dişeti hastalığı

Hocam iyi günler diş eti tedavisi görüyorum ,ciddi derecede sıkıntı var.Bu hafta detraj yapıldı , önümüzdeki hafta kuretaj yapılacak.Ayrıca azı disimde kenardan içe doğru çürüme var diş içten kendisini yemiş.periodontolog çürük dişini yaptırabilirsin dedi.Bende diş hekimine gittim.film çekildi şu teşhisi yazmış PULPA VE PERİAPİKAL DOKULARIN DİĞER VE TANIMLANMAMIŞ HASTALIKLARI, DİŞ ÇÜRÜKLERİ. İlaç yazdi ;Majezik oral sprey ,majezik ağrı kesici ,ornisid 500 , sefklav 1000.Ayrıca bu ilaçları kullanıp Endodontiye gitmemi söyledi kanallarda tikalilik varmış.5 temmuz kuretaj var periodontoloji bölümünde .Bu ilaçları kullanmalimiyim ,periodontoloji açısından sıkıntı olur mu?Endodontiye sonra mi gideyim nasıl bir yol izleyeyim?teşekkürler.

29 Haziran 2018 20:05
Dt. Fikret Altan Doktora Sor

Dt. Fikret Altan tarafından cevaplandı.

20'lik diş

Şu an hangi hastanedesiniz ? 20'lik diş çekimi yapıyor musunuz ? Kulağa boğaza başıma vuran bir ağrı var ama diş ağrımıyor bu 20'lik diş kaynaklı mıdır dişinde ağrıması mı gerekmez mi?

1 Haziran 2018 20:07
Dt. Nesibe Koyuncu Doktora Sor

Dt. Nesibe Koyuncu tarafından cevaplandı.

Dis eti problemi

Merhabalar ben 25 yaşındayım dislerim ara ara sallanıyor sakiz cignerken veya baska seyler cignerken yukari assa inip cikiyor gibi oluyor dis etlerim kanıyor ve dislerim cok sizliyor diye endodontiste gittim film cekildi dislerimin saglam oldugunu ama hafif bir kemik erimesi oldugunu dis taslari baslangici oldugunu dis etlerimle ilgili bir sorun olabilecegini ve dis eti uzmanina gorunmem gerektigini söyledi. Muayene ucretleriniz veya tedavi ücretleriniz nedir acaba ?

12 Mayıs 2018 18:31
Dt. Okay Eren Doktora Sor

Dt. Okay Eren tarafından cevaplandı.

curuk sut disleri

Slm hocam.kizim suan 3 yasinda on ust sut disleri tamamlandiktan sonra once sararip kirilmaya basladi su andada curudu cok az kaldilar.yan kesici disleride biraz belirginlestikten sonra cikmadilar onlarda curuk.cektirip yer tutucumu yapilmasi gerekiyor ve bunun sebebi ne olabilir.tesekkurler

26 Mart 2018 20:43
Dt. Ülkü Koloğlu Doktora Sor

Dt. Ülkü Koloğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube