Sorularda Ara
İlgi Alanı

Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3050 soru cevaplandı.

kasık fıtığı

öncelikle merhaba ben 17 yaşındayım 4 gün önce sol kasığımdan 3 aydır rahatsız ettiği için fıtık ameliyatı oldum ameliyattan sonra doktor bana ayrıyetten kalın bağırsağın yapıştığını onu ayırdığını söyledi fakat daha fazla bilgi vermedi kasığımda ve biraz karnıma doğru kabarcıklar hissediyorum hala tam yürüyemiyorum ve kesiğimde yanmalar oluyor bunlar normal midir gaz mıdır bilgi verirseniz sevinirim

25 Eylül 2021 17:34
Prof. Dr. Emin Balkan Doktora Sor

Prof. Dr. Emin Balkan tarafından cevaplandı.

Sünnet için bilgi

Merhaba 4 aylık bebeğimize sünnet yaptırmak istiyoruz fiyat ve bilgi alabilir miyim

21 Eylül 2021 20:16
Prof. Dr. Murat Alkan Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Alkan tarafından cevaplandı.

Sünnetten sonra şişlik

Merhabalar hocam çocuğumu bundan 3 ay önce sünnet ettirdik o zaman 1.5 yaşındaydı şu anda pipisinin altında bir şişlik fark ettik küçük nohut büyüklüğünde. Bunun için doktora gitmemize gerek var mı yada kendi kendine geçer mi teşekkürler şimdiden.

16 Eylül 2021 20:07
Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu tarafından cevaplandı.

İnmemiş testis

Hocam merhaba. 1 yaşında oglum inmemiş testis teşhisi koydular. Ultrasonda vs. De göremediler. Üniversite hastanesinde bir an önce ameliyat olmasi gerektigini söylediler. Sosyal güvencesi yok. Ne kadara ameliyat yaptırabilirim ve sizce nerde yaptırmalıyım. Teşekkürler.

14 Eylül 2021 23:31
Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu tarafından cevaplandı.

Penis başı sağ testis damarında hafif şişlik varikosel belirtisi mi ?

Merhaba hocam ben 23 yaşındayım 2 ay önce penisimde baş kısmının en sonu ve hemen alt çıkıntıda halka şeklinde şişlik oluşmuştu karnıbahar gibi ama damar gibi kablo şeklinde biraz bu geçti aslında 10 günde ama şimdi tekrardan oluştu hocam ve sağ testisin damar gibi sarkan kısmında hafif şişlik var solda hiçbirsey yok hocam varikoselden korkuyorum çocuğum olmaz mı buna yakalanirsam ki boşalmayı denedim her şey normal gibi şu anlık çok sertlesince hafif sızlama yapıyor okadar. Saygılarımla.

8 Eylül 2021 20:16
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör tarafından cevaplandı.

Penisimde mantar

Merhaba hocam benim penisimde mantar var ondan sonra idrarda ara ara kesilme oluyor nedir hocam

8 Eylül 2021 15:57
Prof. Dr. Abdurrahman Önen Doktora Sor

Prof. Dr. Abdurrahman Önen tarafından cevaplandı.

Vajinal yapışıklık

Hocam merhaba kızım 2.5 yaşında vajinal yapısıklıgı var doğumdan ıtıbarebçn ben tespit ettim ve 5. Kez oldu açtırıyoruz ve yıne kapandı nolur çare olun ne yapmalıyız size randevu almayı düşünüyorum

3 Eylül 2021 21:09
Prof. Dr. Abdurrahman Önen Doktora Sor

Prof. Dr. Abdurrahman Önen tarafından cevaplandı.

Rektal darlık mı kolik mi? Ayrımı yapamıyoruz

Sn hocam bebeğimiz 50 günlük.. İlk çocuğumuz da kolik olduğu için kolik olduğunu düşündük lakin bu çok farklı. 10dk yı geçmiyor uyumaları. O kadar ki ıkınmaktan sağ inguinal herni oldu hem de kocaman şişti.. Çalıştığımız kurumda ameliyat ettirdik. Aynı zamanda da sünnet ettirdik. 2 gün rahat geçtikten sonra şiddetli ağlamalara geri döndük. Sürekli ıkınıyor, bazen fışkırır tarzda büyük abdestini yapıyor, bazen makat a masaj yaptığımızda uyarı ile yapıyor bazen de sürekli ıkınıp zorlayıp kendisi yapıyor.. Makat darlığı olma ihtimali nedir? İskenderun da ikamet ediyoruz. Gelsek sadece tetkik istemeden sadece muayene ile tanı konulabilir mi?

30 Ağustos 2021 17:47
Prof. Dr. Ünal Zorludemir Doktora Sor

Prof. Dr. Ünal Zorludemir tarafından cevaplandı.

Sünnet hatası

Merhaba hocam 4 gün önce sünnet olan ama penisin altında bir et parçası var herhalde dikiş patlamış ne yapılması gerekir.

27 Ağustos 2021 12:59
Prof. Dr. Nizamettin Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Nizamettin Kılıç tarafından cevaplandı.

intestinal nöronal displazi

Merhaba Şubat 2017 doğumlu kızımım gaita çıkışı sorunu var biyopsi yapıldı sonucu hirschsprung ekarte edilmiştir ama intestinal nöronal displazi dışlanamamıştır deniyor. Bunun bir tedavisi var mı acaba?

26 Ağustos 2021 15:51
Prof. Dr. Nizamettin Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Nizamettin Kılıç tarafından cevaplandı.

Aşırı aktif mesane

Doktor Bey merhaba, 5 yaşında kızıma aam teşhisi koyuldu gece ve gündüz dahil çiş kaçırıyor ultrason,üroflowmetri ve çiş günlüğüne bakılarak teşhis koyuldu. Üropan şurup verildi 1 ay kullansın denildi ancak şurup yarım ölçek sabah yarın ölçek akşam veriyorum ateş ve yüzde kızarma yapıyor ne yapmalıyım bilemedim devam mı edeyim, ilacı mı azaltayım yanında ateş düşürücü mü vereyim fikrinizi merak ediyorum.

26 Ağustos 2021 12:56
Prof. Dr. Halil Tuğtepe Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Tuğtepe tarafından cevaplandı.

İNMEMİŞ TESTİS

Hocam 2.5 yaşında çift taraflı inmemiş testis ameliyatı oldum doktor muaynesine gidiyorum senede 1 kanser riski olduğu için testislerim normal sağlıklı insan gibi sperm tahlillerim harika öyle diyor doktorum.. lakin korktuğum şey hocam 20 yaşından sonra kesin kanser yapar mı yoksa sadece düşük bir risk mi beni aydınlatırsanız sevinirim hocam saygılar..

26 Ağustos 2021 11:34
Prof. Dr. Emin Balkan Doktora Sor

Prof. Dr. Emin Balkan tarafından cevaplandı.

Sol böbrekte vur

Sol böbrekte vur Hocam merhaba oğlumun sol böbreğinde çift toplayıcı sistem var voiding çekindik alt tarafta grade 5 vur çıktı dmsa sonucumuz ise sağ 58.8 sol 41.2 şeklinde. Oğlum şu an 50 günlük 1 hafta önce 1,5 aylıkken kapalı sting ameliyatı oldu 1 hafta sonra ultrasonda yine 20 mm genişleme görüldü. Acaba ameliyat başarısız mı oldu yoksa zamanla sıfırlayabilir mi? Bir de ameliyat 2. kez kapalı yapılıp başarısız olursa vur olan sistemi tamamen çıkarmaktan başka çare yok mudur acaba? Cevaplarsanız çok sevinirim çok endişeliyim

22 Ağustos 2021 00:09
Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu tarafından cevaplandı.

Boyunda geçmeyen beze

Merhabalar hocam benim oğlum 27 aylık yaklaşık 10 aydır sağ boynunda kulak hizasında enseye yakın yerde mercimek kadar ele gelen dışarıdan da kafasını çevirdiğinde belli olan bir beze var ben elledigim zaman beze yumuşak ve elimin altindan kayboluyor boyutu mercimek kadar ben oğlumu iki kere çocuk doktoruna götürdüm ve iki kere ultrasona girdi ultrason sonucu Bileteral submandilar sağda 12x6 mm solda 13x7 mm boyutta fuziform şekilli Hulusi seçilen reaktif lenf bezleri izlenmiştir diye çıktı fakat hiç bir şekilde geçmiyor hep aynı şekilde 10 aydır var ne yapmamız gerekiyor şimdiden çok teşekkür ederim

19 Ağustos 2021 18:13
Op. Dr. Şenol Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Şenol Öztürk tarafından cevaplandı.

İnmemis testis

Hocam 7 gunluk bir oglum var testisleri inmemis kanalin hemen ustunde ne yapmaliyiz teşekkurler.

13 Ağustos 2021 18:39
Prof. Dr. Murat Alkan Doktora Sor

Prof. Dr. Murat Alkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube