TA
Soru Sahibi
12 Şubat 2021 13:58

Polistemi- polisitemi vera?

Sayin hocam merhaba, kulak çevresindeki damr atma olayı icin norologa basvurdum. Yas 26.Sigara icen biriyim. Fiziksel aktivitem de fazla. Kan verdim. Degerlerin hepsi normal, 1 tanesi haric. HCT normal aralikta 50, trombosit normal 223, wbc normal 8.87. Sadece HGB 12-16 arasinda olmasi gerekmis (kan tahlilinde oyle yazio) bende 16.7 cikti. Erkeklerde 17.5 seviyesine kadar normal diyo internet sitelerinde. Sadece 16.7 hemoglobin sizce yuksek midir? Polisitemi ya da polisitemi vera miyim? Bu vucutta kan pihtisi yapip seyirme mi yapar? Ya da normal midir bu degerler? Saygilarimla.

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

O kriterlerde güncellemeler olsa da değeriniz panik edilecek durumda değil, bu hastalık bizim ilgi alanımıza girmese de başdönmesi , beyin damar tıkanıklığı olan hastalarımızda tesbit ettiğimizde hemodilüsyon denen tıbbi hacamat usülünü uyguluyoruz. Seğirme yapabilir , uyuşma yapabilir. Geçmiş olsun.

15 Şubat 2021 10:55
Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Uzm. Dr. Hasan Akdemir Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 6046 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İlaç kullanımı lütfen acil Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Göğüs seğirmesi Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Başın sol tarafında ağrı Uzm. Dr. Hasan Akdemir
seğirmeler Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Başımda kalp atışı Uzm. Dr. Hasan Akdemir
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mustafa Kemal Arık Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Nuriye Çömez Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Aygul Resulova Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Necibe Nur Keleş Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube