Doktorsitesi.com

Obsesif-kompülsif

MK

Met*** K***

31 Ekim 2021
Hocam kolay gelsin. Sizi sürekli takip ediyorum iyi ki varsınız sorularımızı cevaplayarak. Hocam ben 4 obsesif ve kaygı bozukluğu yaşıyorum . Gittiğim psikatr doktorumuz misol 50 mg bazen 100 mg olacak şekilde verdi .Ben bu süreç zarfında bazen 20 gün, 30 gün bazen daha az daha fazla bırakma gibi oldu .Ama yine alevlenince takintilar özellikle tansiyon ölçme ve hastane takıntısı . Doktorlar tekrar başlatıyordu . Ben haziran ayından beri 50 mg kullanıyorum .Yavaştan bırakmak istesem olmuyor çünkü kaygılarım hala aynı.Bu şekilde uzun süre kullanmanın bir zararı var mı?açıkçası tam iyilesiyorum sonra tekrar başlıyor kaygılar ve takıntılar doktorlarımız yine başlatıyor . Bu ilaçların ömür boyu kullanan var mı acaba ?
2 cevap
1037 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

Psikiyatri
Estağfurullah, bu grup ilaçlar (özellikle tedaviye rağmen sık nüks yaşayan insanlarda) ömür boyu kullanıma uygun üretilmiştir. Gerekli görülen bireylerde bu şekilde kullanılabilir. Bilişsel Davranışçı Terapi de ayrıca bakış açınızı düzenlemede yarar sağlayabilir. Geçmiş olsun.
31 Ekim 2021
MK
Tamam değerli hocam teşekkür ederim zaten 5 yıldır bu durum yaşanıyor ...Kullanıyorum azaltiyoruz nüks edince tekrar başlıyoruz. O zaman çok kullandım kaygısına da gerek yok de mi hocam 🙂teşekkürler.
1 Kasım 2021
Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

Psikiyatri
Hayır kaygılanmanıza gerek yok. Geçmiş olsun:))
4 Kasım 2021