Zeytinyağının faydaları

Zeytinyağının faydaları

Kalp-damar hastalıklarına karşı en etkili besinlerden biridir. Çeşitli araştırmalarla zeytinyağını daha çok tercih edenlerin kalp krizi geçirme riskinin nadir tüketenlere oranla çok daha düşük olduğu görülmüştür. LDL'yi (kötü kolesterol) azaltırken HDL 'yi ( iyi kolesterol) arttırmaktadır.

Hipertansiyon tedavisine ve diyabetin önlenmesine yardımcı olur. Osteoporoz, artrit, alzheimer gibi birçok hastalıkla mücadelede etkili bir besindir. Güçlü bir ontioksidan kaynağıdır yaşlanmayı geciktirici etki gösterir. Kabızlık için kullanılabilecek doğal ilaçlardandır, sindirim sistemini uyarılmasına yardımcı olur.

Bu makale 5 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Esra Uçkaya

Diyetisyen Esra Uçkaya doğup büyüdüğü Alanya'da lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra 2011 yılında İstanbul Arel Üniversitesini tam burslu  olarak kazanmıştır.  Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Galatasaray Spor Kulübü, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim  Araştırma  Hastanesi ve Murat Kölük Devlet Hastanesindeki stajlarını başarıyla tamamlayıp 2015 yılında diyetisyen olarak mezun olmuştur.  Diyabet, sporcu beslenmesi, duygusal yeme bozuklukları, güncel popüler diyetler,  ketojenik diyet, intermittent fasting (aralıklı oruç), insülin direnci, çocukluk ve ergenlik döneminde tip 1 diyabette beslenme ve karbonhidrat sayımı, metabolik ve bariatrik  cerrahide beslenme yaklaşımı,  enteral-parenteral beslenme, beslenme psikolojisi, diyetisyen-danışan ...

Etiketler
Kilo alma
Dyt. Esra Uçkaya
Dyt. Esra Uçkaya
Antalya - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube