Yo-yo sendromu hakkında

Yo-yo sendromu hakkında

Yo yo kelimesini duyunca aklına o çocukluğumuzdaki eğlenceli bırakıp çekmeli oyuncak geliyorsa o halde şirinleri görmemize ne kaldı ki?

Hani vardır ya sürekli bir diyet yapan komşumuz, arkadaşımız belki bir tanıdığımız. Çok harika bir beden ölçüsüne ulaşırda bizleri hayrete düşürür ve sorarız ne yaptın diye, fakat ardından bir kaç ay sonra bi görürüzki kilo almış eskisinden daha fazla. Bu şekilde yaşar gider. Her gördüğümüzde bi aşağı bi yukarı işte koşarak uzaklaşın ordan sakın yapmayın onun yaptığını ? Aşağı yukarı giden yo yo oyuncağı, dönüşmüştür aşağı yukarı inip çıkan bir kilo sorunsalına. Ve denmiştir ki yo yo sendromu artık senin adın bu sendrom en az 2 defa diyete başlayıp ve her seferinde eskisinden daha fazla kilo artışıyla karşımıza çıkar. Verdikleri kiloyu koruyamazlar ve bu durum sağlık sorunlarını beraberinde getirir.

Peki bu sendromun belirtileri nelerdir?

Fiziksel yorgunluk (güçsüzlük, baş ağrtısı,enerji kaybı, kas krampları,uyku bozukluğu) duygusal yorgunluk (ümitsizlik, hayal kırıklığı, kızgınlık, öfke nöbetleri, sabırsızlık ve huzursuzluk) peki neden?

Bilinçsizce diyet yapmak başkasının diyetini uygulamak şok diyetler yapmak bilinçsizce diüretik kullanmak diyet bitince egzersizide sonlandırmak bu döngüden nasıl kurtulmalı? Hedefimiz zayıflamak dışında verdiğimiz kiloyu korumak olmalı düşük kalorili beslenme ve şok diyetler yapma dengeli öğünler yap, makro ve mikro besin ögelerine beslenmende mutlaka yer ver egzersizi hayatının bir parçası haline getir. Sana önerilen öğün sayısı ve içeriğine mutlaka sadık kal. Diyet yaparken sağlık sorunlarının göz önünde bulundurulduğunu unutma.Diyetisyenin Bu yüzden sana özel programlar hazırlar ve ideal kiloya kavuşup korumanı sağlar.

Bu makale 24 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Burçin İlhan

Dyt. Burçin İlhan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından lisansını Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde başarıyla tamamlamıştır. 

Dyt. Burçin İlhan, mesleki çalışmalarına Diyetisyen Burçin İlhan Sağlıklı Yaşamın Adresi'nde devam etmektedir.

 

İnstagram : @dyt.burcinilhan

Etiketler
Yoyo sendromu
Dyt. Burçin İlhan
Dyt. Burçin İlhan
Mersin - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube