Yüzdeki lekeler nasıl iyileşir?

Yüzdeki lekeler nasıl iyileşir?

Yüzdeki lekeler çok kolay ve hızlı oluşmalarına rağmen, maalesef zor iyileşirler. Yüzdeki lekelerin tedaviye yanıt verebilmesi için öncelikle güneş ışığından çok iyi korunmak gerekir. Çünkü lekelerin oluşmasını kolaylaştıran faktör ne olursa olsun (gebelik, doğum kontrol hapları, vs), lekeyi yapan güneş ışığıdır. Lekeleriniz için herhangi bir tedavi almıyor olsanız bile, lütfen yaz-kış, hava kapalı bile olsa, kapalı ortamda bile olsanız, gündüz 2-3 saatte bir, mutlaka doktorunuzun önerdiği, dermokozmetik özellikli, kaliteli bir güneşten koruyucu kullanın.

Yüzdeki Lekelerin Tedavisinde Biz Neler Yapabiliyoruz?

Leke açıcı krem ve serumların yanında, hastanın ihtiyacına göre belirlenen peeling, mezoterapi, PRP, dermaroller, dermapen, lazer gibi çok çeşitli tedavi alternatifleri bulunmaktadır. Bazı leke tiplerinde de plazma enerjisinden (Plexr) faydalanmaktayız. Şunu önemle tekrarlamak isterim ki, lekeleriniz için hangi tedavi yöntemi uygulanırsa uygulansın, tedavinin başarıya ulaşması için, iyi bir güneşten korunma şarttır.

Sağlıklı ve güzel kalın..

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar

Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, 09 Ocak 1976 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1998 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapmış ve 2004 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, Ocak 2005-Ekim 2015 yılları arası TEM Hospital'de, Kasım 2015-Nisan 2015 yılları arası Erdem Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, Özel Medigold Sultan Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir. Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, Epilasyon lazeri, LHE uygulamaları,Uygulamalı dolgu injeksiyonu kursu, Selülit lazer uygulamalı kursu, Botox uygulamalı kursu, Uygulamalı glikolik asit peeling kursu eğitimlerini tama ...

Etiketler
Yüzdeki lekeler nasıl geçer
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube