Örümcek ağı estetiği (gençlik ipi)

Örümcek ağı estetiği (gençlik ipi)

Örümcek ağı estetiği hem cilt sarkmalarını düzeltme, hem de cildi canlandırma ve gençleştirme ihtiyaçlarına bir arada cevap veren bir kozmetik uygulamadır. En önemli avantajları narkoz gerektirmemesi, poliklinik şartlarında 30-45 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilir olması, dikişsiz olması, herhangi bir iz bırakmaması ve hastanın aynı gün günlük hayatına geri dönmesi olarak sıralanabilir. Lokal anestezi sonrası, cilt altına asma, germe ve cilt yenileme özelliği olan ipler yerleştirilir. Bu ipler insan doğası ile tam uyumlu, eriyebilir özelliktedir. İşlemden hemen sonra gözle görülür bir kaldırma etkisi sağlanırken, iplerin cilt altında kaldıkları sürece kollajen yapımını uyarmaları sayesinde haftalar ve aylar içinde devam eden bir gençleşme etkisi ortaya çıkmaktadır. Uygulama sonrası birkaç gün devam eden hafif ödem ve morluk dışında herhangi bir yan etkisi yoktur. Kullanılan iplerin özelliğine göre değişmekle birlikte, 2-12 ay içinde iplerde erime gerçekleşir ve  2-4 yıl kadar süren bir etki elde edilir.

Özellikle yüz bölgelerindeki sarkmaların tedavisinde uygulanan ameliyatsız yöntemler arasında, gün geçtikçe daha popüler hale gelmektedir. En sık yüz bölgesindeki sarkma ve kırışıklıkların düzeltilmesinde, gıdı sarkmalarında, yüz hatlarının ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde ve kaş kaldırmada kullanılmasında rağmen, vücuttaki daha birçok bölge bu yöntemle başarıyla tedavi edilmektedir. Buna meme ve popo dikleştirme, koltuk altı ve uyluk sarkmalarının düzeltilmesi, karın germe, dudak şekillendirme, burun kaldırma, ellerdeki yaşlanma etkilerini giderme gibi örnekler verilebilir. Yani vücudun her bölgesine uygulanabilen, gerçek ve doğal bir gençleşme sağlayan, oldukça etkin ve pratik bir yöntemdir. Kozmetik uygulamalarda “tekrar yapılmadığında eskisinden daha kötü olur mu?” sorusuna sıkça rastlamaktayız. Öğürmcek ağı estetiği tekrarlanabilir bir uygulamadır ve tekrarlanmadığında cilt eskisinden daha kötü hale gelmez. Bir diğer sık karşılaşılan soru da “yüzümde yapmacık bir görüntü olur mu, ifadem bozulur mu, yüzüm çok şişer mi” şeklindedir. Kesinlikle yüzde ifade değişikliği, doğallıktan uzaklaşma ve şişirici etki oluşturan bir yöntem değildir, sonuçları son derece doğaldır.

Sonuç olarak:

Ameliyatsız bir işlemdir

İnsan doğasına uyumludur, yan etkisi yoktur

30-45 dakika sürer

Dikişsizdir

Anında gözle görülür bir germe ve kaldırma etkisi oluşur

Zaman içinde artan bir gençleşme ortaya çıkar

Etkisi 2-4 yıl sürer

Vücudun her bölgesinde kullanılabilir

Doğal bir gençleşme sağlar

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar

Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, 09 Ocak 1976 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1998 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapmış ve 2004 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, Ocak 2005-Ekim 2015 yılları arası TEM Hospital'de, Kasım 2015-Nisan 2015 yılları arası Erdem Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, Özel Medigold Sultan Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir. Uzm.Dr. Nurcan ARZUHAL AFŞAR, Epilasyon lazeri, LHE uygulamaları,Uygulamalı dolgu injeksiyonu kursu, Selülit lazer uygulamalı kursu, Botox uygulamalı kursu, Uygulamalı glikolik asit peeling kursu eğitimlerini tama ...

Etiketler
Örümcek ağı
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar
Uzm. Dr. Nurcan Arzuhal Afşar
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube