Doktorsitesi.com

DOLGU ENJEKSİYONU

Uzm. Dr. Dilek Savcılı
Uzm. Dr. Dilek Savcılı
8 Eylül 2015174 görüntülenme
Randevu Al
DOLGU ENJEKSİYONU

Kaçınılmaz bir süreç olan yaşlanma, zaman içerisinde fiziksel ve çevresel faktörlere maruziyet (güneş ışınları, sigara, beslenme şekli, stres) sonucu her organ gibi cildimiz de bir çöküş, yıpranma, gençliğini, canlılığını kaybetme belirtileri gösterecektir. Bu amaçla ayrıca bunun dışında deride çukurluklara sebep olan akne ve yara izlerine enjeksiyonla, çeşitli tekniklerle uygulanan, kendi arasında farklı özellikler taşımasıyla ayrılan ‘dolgu’ adı verilen malzemeler kullanılmaktadır. Dolgu maddeleri; kalıcı, geçici ya da yarı kalıcı özellikte olup günümüzde en çok tercih edilen ve güvenilir kabul edilen hyaluronik asit içeren dolgulardır. Hyaluronik asit, deri yapısında bulunan elastikiyeti sağlayan kollajen lifleri arasında köprü gibidir. En çok bebek cildinde bulunur, zamanla ve yaşla deride ki miktar giderek azalır ve kaybolur. Bunun sonucunda deri canlılığını ve elastik yapısını kaybeder, kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkar.

dolgu resim-2

Dolgu Enjeksiyonunun Uygulandığı Bölgeler
Alın bölgesindeki kırışıklıklar
Kaş arası
Dudakları kalınlaştırmak, dolgun bir görünüm kazandırmak
Nazolabial sulkuslar ( Yanakla burun arasındaki çizgiler)
Yanak ve Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
Burun dış görünümündeki düzensizlikleri gidermek
El üzerindeki kırışıklıkları azaltmak
Göz altı çukurlarını düzeltmek
Akne ve yara izlerinde

Uygulama Nasıl Oluyor?
İşlem öncesi isteğe bağlı olarak lokal anestezik krem uygulanabilir. Sonrasında ince uçlu iğneler yardımıyla jel kıvamındaki dolgu maddesi düzeltilmek istenilen kırışıklık ya da iz, skar altına veya hacim verilmek isteniyorsa yine planlanan bölgeye enjekte edilir.

Uygulama Sonrası
İşlem sonrası uygulama bölgesinde bir kaç sürebilen kızarıklık, şişlik, hassasiyet olabilmekte, dudaklarda ise hafif bir ödem olabilmektedir. Uygulama sonrası aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılması gerekmektedir. 2-3 hafta sonrasında yapılan rötuş işlemin sürekliliğini uzatabilmekte ayrıca memnuniyeti yükseltmektedir. Ne kadar süre sonra tekrar yapılması gerektiği; kullanılan dolgunun özelliğine, kişinin cilt yapısına, beklentilere, kişinin yaşına bağlı olarak değişmektedir. Ortalama 4 ay-1 yıl arasında değişmektedir.

Etiketler

Dolgu enjeksiyonunun uygulandığı bölgelerDolgu enjeksiyonu nasıl yapılırDolgu enjeksiyonu hakkındaDolgu enjeksiyonu nasıl oluyorDolgu enjeksiyonu sonrası

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dilek Savcılı

Uzm. Dr. Dilek Savcılı

Uzm. Dr. Dilek ÜSTÜNSOY, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Mersin Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve Dermatoloji Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır