Yaza girerken istenmeyen yağlardan kurtulmanın yolu: vaser liposuction

Yaza girerken istenmeyen yağlardan kurtulmanın yolu: vaser liposuction

Evet havaların güzel yüzünü göstermesi ile hepimizi tatlı bir telaş sardı. Kışın örttüğümüz basenlerimiz , kollarımız , belimiz ve karnımız yazın kendini hissettirmesi ile hepimizde telaş yaratmaya başladı. Yine herzaman ki gibi diyet ve spor programları yapıyoruz. Kimimiz bu programları başarıyoruz kimimize ise yoğun tempo ve streste ayrıca diyet ve spor yapmak gerçekten çok zor geliyor. Ancak ne var ki diyet ve spor yapsakta yapmasakta bölgesel yağlanmadan ve şekil bozukluğundan kurtulamayanlarımız çoğunlukta. Peki konforlu bir şekilde bu istenmeyen yağlardan kurtulmanın yolu nedir acaba? Bu konuya spesifik olarak çalışan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Kandulu ses dalgları ile yağları parçalayarak kalıcı sonuçlara sadece birkaç saatte ulaşmayı sağlayan vaser liposuction yöntemini sizler için bizlere anlattı.

Vaser liposuction yöntemi küçük deliklerden özel problar yardımı ile vücuda girilerek yağ hücrelerinin canlılığını koruyarak sadece yumuşatılıp sıvılaştırıldığı daha sonra ise vücuttan uzaklaştırıldığı bir yöntemdir. Yağ hücreleri vücudun heryerine yayılmış durumdadır ancak belli bölgelerde yoğunlaşmalar genetik olarak veya kilo alımına bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Vaser (ultrasonic) liposuction yöntemi yağa spesifik çalışan ve yağ dışında ki kas,sinir,damar ve bağ doku gibi yapılara zarar vermeden yağların vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan ileri bir liposuction yöntemidir.

Ultrasonik liposuction işleminin yağa spesifik olmasının ortya koyduğu avantajları şöyle sıralanabilir:

1. Yağ aldırma ağrılı bir işlem olmaktan çıkmıştır.
2. Bölgesel uygulandığında genel anestezi gerektirmez .
3. Bölgesel uygulandığında hastanede yatış gerektirmez.
4. Deride sıkılaşmayı sağlar ve işlem sonrası gevşeme görülmez.
5. Liposuction işlemi ardından pürüz veya girinti çıkıntı gibi vücutta istenmeyen şekil bozukluklarını engeller.
6. Özel probları yardımı ile her bölgede çalışılabilir. Gıdı toparlama veya ayak bileği inceltmek gibi zorlu bölgelerde de çalışmak mümkündür.
7. Yüzeyel liposuction işlemine olanak vermesi sebebi ile hastada sadece küçülme değil şekillenmeyi de sağlamak mümkündür.
8. Hi Def yani 4D liposuction diye bilinen kişiyi ciddi sportif hatlara kavuşturma , deltoid, adonis, six pack , gibi definisyonları ortaya koyma işlemini gerçekleştirmeye olanak sağlar.
9. Korse kullanım süresi kısalmıştır.
10. Tek seferde yüksek hacimde 7-10 lt gibi yağın vücuttan uzaklaştırılmasına olanak sağlar.

Vaser liposuction işlemine uygun adaylar obez olmayan incelmek ve bunun yanında şekillenmek isteyen kişiler, vücutları fit ama bölgesel yağlanmaları olan kişiler ve aktif spor yapan veya spor geçmişi olup bırakmış sportif hatlarını geri kazanmak ve kas gölgelerini belirginleştirmek isteyen kişilerdir. Doğru adayın doğru yöntem ile buluşması iyi sonuçları kaçınılmaz kılmaktadır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Liposuction ameliyat
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube