Göz altı torbalarına ışık dolgusunun etkisi

Göz altı torbalarına ışık dolgusunun etkisi

Göz altı torbalanmalarının, çöküntü ve morlukların pek çok kişinin ortak sorunu olduğunu biliyoruz. Cilt sorunlarına karşı farklı uygulamalar olduğu gibi göz altı bölgesi için en çok tercih edilen uygulama ışık dolgusudur. Göz etrafında görülen sorunlara çare olmaktadır.  Göz altı ışık dolgusu için insan vücudunda bulunan doğal hyaluronik asit dolgusu kullanılmaktadır.

” Erken dönemlerde yapılan göz altı ışık dolgusu, 30′ lu yaşlardan sonra meydana gelecek morlukların ve torbaların oluşmasına engel olacaktır.” 

GÖZ ALTI MORLUK VE TORBALARININ TEDAVİSİ

Göz altı ışık dolgusu, morluk ve torbalanmaların giderilmesini sağlamaktadır.

Göz altı morlukları ve torbalarının tedavisinde kullanılan hyaluronik asit dolgusu vücudun gereksinimidir. Uygulama her şeyden önce cerrahi bir müdahale gerektirmeden kolayca yapılır. Bunun için ince uçlu dolgu enjeksiyon araçları kullanılır. İşlemin basamakları aşağıda belirtilen şekildedir;

Muayene: Uygulamadan önce doktorun muayenesi gerekir. Çünkü problemin derecesi, adı ve kişinin ten rengi saptanmalıdır.

Anestezi: Bu bilgilere ulaşınca da göz çevresine lokal anestezi uygulanarak beklemeye alınır. Lokal anestezi tesir edince işlemlere başlanır.

Uygulama Biçimi: Hijyen önemlidir. Bu nedenle göz çevresinin ve göz altlarının temiz olmasına dikkat edilir. Her ihtimale karşı bir tonik yardımıyla silinir. Sorun olan bölgelere yeterli ölçüde ışık dolgusu uygulanır. İşlem yapılırken ölçü ayarına dikkat edilmelidir. Bütün dolgu aşıları bitince de başlangıçtaki gibi yine tonik yardımıyla göz altları silinir. Kızarıklık oluşmasın diye kremler uygulanır. Soğuk kompresyon ile kızarıklık en aza indirilmeye çalışılır.

GÖZ ALTI TORBALARINA IŞIK DOLGUSUNUN ETKİSİ

Işık dolgusu, göz altı torbaları ve morluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

İşlem sonrasında hyaluronik asidin çalışmaya başladığı görülür. Elastin ve kolajen yapımı artmaya başlar. Bunlara bağlı olarak göz altı sorunlarının azalıp tükendiği görülür. Hyaluronik asidin en önemli yanı cilde su taşıması ve onu uzun süre tutmasıdır. Böylelikle cildin nem dengesi sağlanır.  Aynı şekilde bu işlemlerin sonucunda göz altları gençleşir ve ışıltılı bir görünüme kavuşur.

Yapılan işlemler sonucu en çok merak edilen konu da dolgunun süresidir. Dolgu kalıcı değildir. Ama etkinlik süresi kullanılan dolgu malzemelerinin içeriği ile de ilgilidir. Aynı zamanda kişinin cilt yapısı bu süreyi etkileyebilir. Genel bir rakam vermek gerekirse göz altı morlukları için uygulanan ışık dolgusunun süresi 9 aydır.

“Göz çevresinde ışıltılı bir görünüm için hyaluronik asit dolgu maddesi kullanılarak göz altı ışık dolgusu yapılmaktadır.” 

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU HANGİ DURUMLARDA TERCİH EDİLİR?

Göz altı ışık dolgusunun kullanım durumları aşağıdaki gibidir.

Göz altlarında morluk ve soluk grimsi renk oluşan kişilerde kullanılır.

Göz altı torbalanmaları ve göz çevresi kırışıklıkları için uygun bir tekniktir.

Günlük faaliyetlere bağlı oluşan göz altı renk değişimleri için tercih edilebilir

Kimler Işık Dolgusu Yaptıramaz?

Hamile ve emziren kadınların dolgu ve botoks gibi işlemleri yaptırması önerilmez.

Belli bir yaşın altındaki çocuklara uygulanamayabilir.
Bütün bu konularda doktorunuza danışarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ekstra bir durumunuz yoksa uygulatabilirsiniz.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu

Op. Dr. Ömer AMBARCIOĞLU, 1972 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

Op. Dr. Ömer AMBARCIOĞLU,İstanbul ve Trabzon Merkez'de bulunan kurucusu olduğu Estetik Plus'ta hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Göz altı
Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu
Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube