Doktorsitesi.com

Genital estetikler nelerdir? Nasıl yapılır?

Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
3 Şubat 2015294 görüntülenme
Randevu Al
Genital estetikler nelerdir? Nasıl yapılır?

a)- PUBİS ESTETİĞİ

Her yaş döneminde (ergenlikten – ileri yaşa) genital bölge estetikleri uygulanabilmektedir. İhtiyaca göre yapılan işlemler farklılıklar göstermekle birlikte iyileşme dönemleri ortalama bir hafta sürmektedir.

Mons Pubis Estetiği

Vajen üzerindeki kıllı bölgenin tıbbi adı mons pubistir. Bu bölgede zaman içerisinde belirli nedenlerle (kilo alıp verme, hamilelik) aşırı yağlanma ve sarkmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda bu bölgeden yapılan liposuction işlemleri ile ve gerekirse germe işlemleri ile bu deformite rahatlıkla düzeltilebilir.

Bazen ise bunun tersi durumlarda aşırı hacim kayıpları sonucu çekiciliğini yitiren bu bölgeye yağ enjeksiyonu yapılarak estetik görüntü ve çekicilik yeniden kazandırılabilir.

b)- VAJEN DARALTMA:

Yaş ve doğumlara bağlı olarak vajendeki genişlemenin düzeltilme işlemine vajen daraltma denmektedir. Bu deformite cinsel hazzı önemli ölçüde azaltarak eşler arasında ciddi bir cinsel problem teşkil etmektedir.

Cerrahi prosedür lokal veya genel anestezi altında geçekleştirilir ve gevşemiş olan kas ve mukoza dokusu çıkarılıp daha gergin halde dikilir. Bu işlem sonrasında dikiş alma yoktur. Bir günlük istirahat sonrası kişi iş hayatına dönebilir ancak aktif cinsel yaşamın başlaması 4-6 haftayı bulur.

c)- LABIOPLASTI:

Genital estetik ameliyatları içerisinde sıklıkla müracaatlar vajen iç ve dış dudaklarındaki büyüklük ve sarkma problemidir. Bu deformitelerin düzeltilmesi belirli sebepler nedeni ile hastaları endişelendirse de sanıldığının aksine yara iyileşmesinin bu bölgede iyi olması nedeni ile sorunsuzdur.

Bu ameliyat kızlık zarına, gebe kalmaya, doğum yapmaya ve ogazma engel olmamakla birlikte işkence haline gelen cinsel hayatları daha konforlu hale getirir.

Lokal veya hastanın tercihine göre genel anastezi altında gerçekleştirilen bu ameliyatlar yaklaşık bir saat sürer. Ameliyat sonrasında özel bir bakım gerektirmez. Kendi kendine eriyebilen dikişler kullanılması sebebi ile dikiş alma yoktur. Kişi rahatlıkla işine dönebilir. Cinsel yaşamın aktifleşme süreci ise ameliyattan sonraki 4. Haftayı bulur.

d)- KIZLIK ZARI DİKİMİ (HIMENOPLASTI)

1. Yöntem kanama oranının biraz daha düşük olduğu ve cinsel ilişkiden 3-4 gün önce yapılması önerilen kızlık zarının artıklarının bulunup birbirine dikildiği yöntemdir.

2. Yöntem ise vajinal flep olarak adlandırdığımız ve daha kalıcı sonuçlar doğuştan kanama oranının çok yüksek olduğu cinsel ilişkiden birkaç ay öncesinde yapılması mümkün olan güvenilir bir yöntemdir.

Bu prosedürlerin her ikisi de lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Kişi ağrı duymaz ve işlem sonrası evine dönebilir.

Etiketler

Pubis estetiği nasıl yapılırKızlık zarı dikimi nasıl yapılırLabioplasti nasıl yapılırKizlik zari dikimi (himenoplasti) nasıl yapılırVajen iç ve dış dudaklarındaki büyüklük ve sarkma problemiVajinal estetikler nelerdirVajen daraltma işlemleri nelerdirVajinal estetikler hangileridirMons pubis estetiği nedir

Yazar Hakkında

Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır