Yaşlanmayı engellemenin doğal yolu prp

Yaşlanmayı engellemenin doğal yolu prp

Prp; ‘platelet rich plazma’ yani pıhtılaşmayı sağlayan hücreler olan trombositten zengin plazmanın kısaltılmış adıdır. Trombositler normalde yaralanma anında yaralı bölgeye giderek saldıkları büyüme faktörleri ile o bölgede onarım sürecini başlatırlar. Buradan yola çıkılarak ilk kez diş hekimliğinde kullanılan prp uygulaması son zamanlarda cildi canlandırma, yenileme, ince kırışıkların giderilmesi, yara iyileştirme, saç dökülmesi gibi bir çok alanda kullanılmaya başlanmıştır.

Bu yöntemin en önemli avantajı kişinin kendi kanından elde edilmesi nedeniyle allerji ve bulaşıcı hastalık riskinin olmamasıdır. Elde edilen plazma, uygulanacak bölgeye ince iğneler ile bir çok noktadan deri altına verilerek veya maske şeklinde uygulanabilir. Uygulama süresi 10-30dk arasında değişmektedir. Uygulanan bölgeye göreye ortalama 1ay ara ile 3 veya 4 seans yapılmaktadır. Etkinliği ise 8-9ay devam etmektedir. Yapıldığı ilk anda ciltte bir parlaklık ve gerginlik oluşur 1 kür tamamlandıktan sonra(3 veya 4seans) asıl etkisi görülmektedir. İşlem öncesinde uygulanacak bölge lokal anestezik bir krem ile uyuşturulmaktadır bu da işlemin ağrısız ve konforlu olmasını sağlamaktadır.

Prp, günümüzde yaşlanma ve çevresel etkiler ile yıpranan cildin onarılmasında uygulamada olan en doğal yöntemlerden biridir. Ancak prp tedavisinin bu konuda uzman doktorlar tarafından yapılması önemlidir. 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sezi Ceylan

Op. Dr. Sezi Ceylan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimimi 2008 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2009-2014 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

Op. Dr. Sezi Ceylan, mesleki çalışmalarına ise şu an Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Sezi Ceylan
Op. Dr. Sezi Ceylan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube