Kimyasal peeling!

Kimyasal  peeling!

Cilt görünümünü daha iyi hale getirmek, hiperpigmentasyon oranını azaltmak ve renk homojenliğini sağlamak hatta derin olmayan kırışıklıklarda düzelme sağlamak amaçlı kullanılan  bir tedavi  yöntemidir.

Dermatolojik sıkıntılardan akne ve melasmada da doğru ve yerinde kullanımlarla son derece güzel sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Yüzeyel peelingde hedef cilt yüzeyinde bulunan hücrelerin yüzeyden uzaklaştırılarak alttan gelen genç hücrelerin yüzeye ulaşma sürecini hızlandırmaktır. Bu işlem daha yumuşak ve homojen görünümde olan bir cilde sahip olunmasını sağlar, siyah noktalardan cildi arındırır ve yağ-nem dengesini kurarak ciltte aşırı parlaklık, kuruluk gibi olumsuzlukları ortadan kaldırır. Kişiye ve kullanım amacına göre genellikle haftada bir veya iki haftada bir toplam 4-6 seans gibi uygulanır. Yine ihtiyaca ve yaşa göre senede bir birkaç seanslık kürler şeklinde uygulanmaktadır. Tedavi edilecek nedene ve hastanın tolerabilitesine göre peeling ajanının kuvveti arttırılabilir.

Kimyasal peeling mutlaka kış döneminde ve koruma altında uygulanması gereken bir işlemdir.
Uygulama sonrası mutlaka düzenli (2 saat aralıklarla en az SPF15 derecesinde olan) güneş koruyucu kullanılmalıdır. İşlem sonrası cilt hassas ve tahrişle açık olacağı için vücut ısısını arttıran sıcak su ile banyo, terlemeye yol açan egzersiz, hamam-sauna gibi ortamlardan bir süre uzak durmak gerekir. Yine hassas olan ciltte mümkün olduğunca elle tahriş arttırılmamalı ve bayan hastaların özellikle hemen işlemin akabinde ve tercihen birkaç gün makyaj uygulamaması önemlidir.

Kimyasal peeling uygulanmaması gereken durumlar :

Ciddi güneş yanıkları

Bilinen allerjiler

Açık yaralar

Çok yakın tarihli yüz işlemi

Kılcal damarları yüzeye yakın rozaseiform cilt

Aktif herpes enfeksiyonu

Hamilelik

Cilt hassasiyeti yapan retinoik asid, salisilik asid gibi ilaçların kullanımı

Kimyasal peeling her ne kadar komforlu gibi görünse de her uygulamada olduğu gibi bilinçsiz ellerde son derece zararlı olabilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Belma Şahin

Op. Dr. Belma ŞAHİN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Eğitim Arastırma Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı‘nda ihtisas eğitimini bitirerek Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda bir süre görev yaptıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında Uşak Devlet Hastanesi'nde görev yapmıştır. Daha sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Belma ŞAHİN, Kadıköy'de bulunan özel muayenehanesinde mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Op. Dr. Belma ŞAHİN, Estetik Plastik Cerrahi Derneği ve Türk Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Mail Grubu üyesidir. 10'un üzerinde kurs ve sempozyuma ka ...

Op. Dr. Belma Şahin
Op. Dr. Belma Şahin
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube