Yara ve ameliyat izi geçirme

Yara ve ameliyat izi geçirme

Eski ve yeni yara izi, ameliyat izi ve yanık izi (yanık skarları) tedavisi için Biodermogenesi uyguluyoruz. Biodermogenesi ile ameliyat ve yara izlerinde yumuşama, renk alamayan bölgeleri renklendirme, daha düz çukursuz görüntü sağlar. Özellikle yanık izlerinde denenen bir uygulamada dokudaki aşırı gerilmenin hızla gerilediği gözlemlenmiştir. Bu çalışmaları temel alarak ofisimizde Biodermogenesi tekniğini ile ameliyat izleri, yara izleri ve yanık izlerinde (yanık skar tedavisi) kullanmaktayız. Uygulamalarımızdan elde ettiğimiz veriler farklı uluslararası çalışmalarda elde edilen sonuçları destekler nitelikte olması nedeniyle bu tekniği ameliyat veya yanık izi tedavi sistemlerinin en üstüne yerleştirdik. Biodermogenesi cilde zarar vermeden deri dinamiklerini normalleştirmesi, cilt dokusunda hasar oluşturmadan hem doku içi dolaşımı, hemde hücresel aktiviteleri düzenlenmesi, arttırması sayesinde çok umut vadeden sonuçlar elde etmemizi sağlamaktadır.

Biodermogenesi Tekniğinin Özellikleri

Ağrısız ve acısız,

Kısa süren bir uygulama,

Günlük hayatı etkilemez,

Dokuya hasar vermez,

Diğer tedavilerle birleştirilebilir.

Uygulama seansı ilk olarak haftada 2 kez, yara izi ve ameliyat izinin büyüklüğüne ve derinliğine göre 15-20 seans arası tekrarlanır. İşlem süresi ameliyat izi veya yara izinin genişliğine / derinliğine göre değişmekle birlikte 15-40 dk. içersinde tamamlanmaktadır. Anestezi gerektirmez, işlem sonrası normal günlük hayat etkilenmez.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir. Zorunlu hizmeti sonrasında 1992-1994 yılları arasında İnternational Hospital Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hizmet vermiştir. 1995 yılında ise Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde  başladığı ihtisas eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında International Hospital’daki görevine Dermatoloji Uzmanı olarak olarak geri dönmüş ve 2003 yılınan kadar burada hastalarına hizmet vermiştir. 2006-2007 yılları arasında Esnaf Hastanesi'nde, 2007- 2012 yılları a ...

Etiketler
Biodermogenesi tekniğinin özellikleri
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube