Doktorsitesi.com

PRP ile Saç Tedavisi

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
25 Kasım 2015710 görüntülenme
Randevu Al
PRP ile Saç Tedavisi

PRP (Platellet Rich Plasma) yani trombositten zengin plazma saç dökülmesinde son yıllarda devrim niteliğinde gelişme yaratmış bir saç tedavi yöntemidir. Halk arasında kök hücre tedavisi, plazma tedavisi, vampir tedavisi gibi isimleride olan PRP yöntemi, kişinin kendi kanı ile yapılan otolog bir tedavidir.

PRP ile saç dökülmesini durdurmak, saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını mümkün hale getirmek hedeflenmektedir.

Bu tedavi için kişiden yaklaşık 10-15 cc kan alınır ve özel bir kit içinde santrifüj ile pür PRP elde edilir. Bu trombositten zengin plazma, hücreleri tedavi etmekte çok etkili olan büyüme faktörlerini, kök hücreleri, proteinleri barındırır. Bu elde edilen plazma saçlı deriye ufak iğneler ile yüzeyel enjeksiyon (napaj) tekniği ile 1 cm’lik aralarla uygulandıktan sonra kalan miktar uygulama yapılan bölgeye püskürme tekniği ile verilerek işlem tamamlanır.

PRP yöntemi 4-6 haftalık aralıklarla 2-6 seans arasında uygulanmaktadır.

FDA (ABD gıda ve ilaç dairesi) tarafından onaylı bir tedavi yöntemidir. Kişinin sadece kendi kanından elde edildiği için allerjik reaksiyonlara neden olmaz ve çok güvenli bir işlemdir.

Etiketler

Prp ile saç dökülmesi tedavisiPrp (platellet rich plasma)Prp (platellet rich plasma) ile saç dökülmesi tedavisiPrp (platellet rich plasma) ile saç tedavisiPrp ile saç dökülmesini durdurmakPrp ile saç dökülmesini durdurmak mümkünmü

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır