Saç ekimi!!!

Saç ekimi!!!

Saç kaybı, yaşlılık, hormon değişikliği ve ailesel olarak meydana gelir. Saç kaybı ayrıca yanık ve travma sonrasında oluşabilir. Saç kaybını gidermek için, doktorunuz ve siz en iyisinin saç transferi olduğuna inandıysanız rahat olabilirsiniz. Çünkü saç ekimi ile ilgilenen plastik cerrahlar ve dermatologlar bu işi uzun yıllardan beri başarıyla yapmaktadırlar. Eğer saç naklini düşünüyorsanız bu yazı size saç nakli hakkında bilgi verecektir. Bu yazı sizin bütün sorularınızı cevaplayamaz. Çünkü sizin özel durumunuz hakkında bilinmesi gereken çok şey var.

Saç Kaybı Hakkındaki Gerçekler

Saç kaybı kafa derisine az kan gitmesi, vitamin eksikliği, kepek sürekli şapka takılması gibi şeylerden dolayı olduğu söylenir. Bütün bu teoriler çürütülmüştür, veya 40 yaşında bir adamın saçını bir daha hiç kaybetmeyeceği de doğru değildir.

Saç Nakli İçin Adaylar

Saç nakli sizin görünüşünüzü değiştirir ve kendinize güveninizi arttırabilir. Saç nakli işlemine karar vermeden önce doktorunuzla beklentilerinizi tartışın ve düşünün. Bütün saç nakli çeşitlerinde sizin sağlıklı saçınızın kullanıldığını bilmeniz yeterlidir. Saç nakli adaylarının kafalarının arka ve yan taraflarında sağlıklı saç bulunması saç ekimi yapılabilmesi bakımından mecburidir. Çünkü ekilecek saçlar bu bölgeden alınır. Saç rengi ,dalgalı saç, kıvırcık saç gibi faktörlerde kozmetik sonuca tesir edebilir. Saç naklinde değişik teknikler vardır. Saç ekiminde çoğunlukla kliniğimizde FUE yöntemi kullanılmaktadır.

Ameliyata Hazırlık

Doktorunuz size ameliyata hazırlık için bilgiler verecektir. Bunlara uymanız doktorunuzun işini kolaylaştırır. Eğer sigara içiyorsanız bir veya iki hafta önce bırakmalısınız. Sigara içmek kanın deriye gitmesini engeller ve iyileşmeyi etkiler. Ameliyattan sonra sizi eve bırakacak birini ayarlayın ve ameliyattan sonra bir iki gün kendinizi çok yormayın.

Anestezi

Teknik fark etmeden saç nakli işlemleri genellikle lokal anestezi ile yapılır. Hastayı rahatlatmak için anestezi doktoru tarafından rahatlatıcı ilaçlar verilebilir.

Ameliyat

Saç nakli işlemi, verici bölgeden (kafa arkası ve yan bölgeler) canlı saçlar tek, tek kökleri ile birlikte alınarak saçsız veya seyrelmiş bölgeye tek, tek ekilir. Ekilen saçlar kişiden kişiye değişmekle beraber 1 seansta ortalama 2000 – 7000 arası greft 5000 – 15000 adet saç teli ekilebilir. Ameliyat süresi ortalama 4 – 8 saattir.

Sonuçlar

Sonraki ağrılarınız ve durumunuz işlemin genişliğine ve karışıklığına bağlıdır. Herhangi bir ağrı, zonklama ve etkili gerginlikler tıbbi müdahaleler ve ilaçlarla kontrol edilebilir. Saç nakli işleminden 3 gün sonra başınız ekibimizce yıkanacaktır. Yaralarınızın iyileştiğinden emin olmak için doktorumuz saç nakli işleminden sonraki 1 ay içinde sizi birkaç kez görmek isteyecektir. Bu görüşmelerde aldığınız tavsiyeleri yerine getirmeniz önemlidir. Normal işinize 1 hafta sonra dönebilirsiniz.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir. Zorunlu hizmeti sonrasında 1992-1994 yılları arasında İnternational Hospital Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hizmet vermiştir. 1995 yılında ise Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde  başladığı ihtisas eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında International Hospital’daki görevine Dermatoloji Uzmanı olarak olarak geri dönmüş ve 2003 yılınan kadar burada hastalarına hizmet vermiştir. 2006-2007 yılları arasında Esnaf Hastanesi'nde, 2007- 2012 yılları a ...

Etiketler
Saç kaybı hakkındaki gerçekler
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube