Vitamin deposu çorba ( 4 kişiliktir)

Vitamin deposu çorba çocuklarınızın bağışıklığını destekleyen ve doyurucu bir akşam yemeği alternatifi olabilir. İçeriğindeki yumurta sarısı D vitamini içermektedir. D vitamini bağışıklık sisteminin desteklenmesinde çok önemli rol oynamaktadır.

Vitamin deposu çorba ( 4 kişiliktir)

Tavuk göğsü ise iyi bir protein kaynağı olmakla beraber, bağışıklığı destekleyen vitamin B, vitamin D, kalsiyum, demir ve C vitamini içermektedir. Tavuk suyu: Magnezyum, fosfor, kalsiyum, kollajen, glutamin ve birçok içerik yönünden zengindir. Tavuk suyu kaynatılırken salgılanan aminoasitler özellikle solunum sistemi ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının azalmasında rol oynamaktadır.
Yoğurt: Probiyotik içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Magnezyum, selenyum, çinko gibi bağışıklık sistemi sağlığında önemli rol oynayan mineraller içerir. Havuç: Vitamin A, biotin, Vitamin K1, potasyum, vitamin B6 gibi birçok vitamin ve mineral içermektedir. Nohut: Lif ve protein içeriği yönünden zengindir. Bu özelliği ile tok tutar ve kış aylarında kilo kontrolünü sağlamada etkilidir. Sarımsak: Sülfür içeriği yüksektir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemine önemli katkısı bulunmaktadır. Antiseptik ve antibakteriyal olarak tanımlanır. Elma Sirkesi: Probiyotik içeriği yüksektir. Probiyotikler bağışıklığın gelişmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Aynı zamanda polifenoller içerir. Polifenoller özellikle soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu hastalıklarında bağışıklığı destekleyen önemli antioksidanlardır.

Malzemeler:
1 adet tavuk göğüsü (haşlanmış)
1 yumurta sarısı
1 adet havuç
Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı un
Tavuk suyu (Aldığı kadar. İstenilen kıvama göre )

Tarif:Un, yumurta sarısı ve bir çay bardağı yoğurdu çırpın. Üzerine tavuk suyunu ekleyip orta ateşte karıştırın ve kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tiftiklediğiniz haşlanmış tavuk göğüsünü ekleyin. Haşlanmış nohutları ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Ayrı bir kasede elma sirkesi ve 1 adet sarımsak karışımı hazırlayın ve sos olarak dilediğiniz kadar pişen çorbanıza ekleyin. Afiyet olsun.

Bu makale 6 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Ömür Karamahmut

Uzm. Dyt Ömür Karamahmut 1992 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı, 2014 yılında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Üniversite öğrenimi boyunca birçok hastanede stj.diyetisyen olarak görev aldı. 2013,yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde ana ve çocuk beslenmesi sağlığı ve çocuk hastalıklarında beslenme üzerine stj. Diyetisyen olarak görev aldı. Takip eden yıllar içerisinde Siyami Ersek Hastanesi’nde Kalp ve Göğüs hastalıkları üzerine stj. olarak görevde bulundu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; yetişkin hastalıklarında beslenme ve kanser hastalıkları alanlarında intern. stj. dyt. olarak görev aldı. 2013, yılında Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yanık kliniği, yanıklarda beslenme ve tıbbi beslenme tedavileri üzerine int.stj. olarak çalıştı. ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Çorba tarifi
Uzm. Dyt. Ömür Karamahmut
Uzm. Dyt. Ömür Karamahmut
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube