Vaser liposuction

Vaser liposuction

Vaser Lipo

Günümüzde en sık yapılan estetik operasyonlardan biri olan liposuction veya yağ alma işleminde ultrasound teknolojisi kullanımı hızla artmaktadır.

Yöntemde amaç; yağ dokusuna özel ses dalgaları kullanılarak yağ hücrelerinin alınmasıdır.

Vaser Lipo yönteminde ses dalgaları sadece yağ hücrelerini hedef alır. Sıvılaştırılan bu hücreler operasyon esnasında ince kanüller ile çekilir. Alınan yağ hücrelerinin vücudun başka bölgelerinde dolgu olarak kullanılabilmesi avantajdır.

Vaser Lipo Lazer denilen ses dalgaları ile yağ parçalayan ve lazer dilen ısı ile cildi sıkılaştıran beraber kullanarak istediğimiz şekle girmek mümkündür. Ayrıca Vaser Lipo Lazer teknolojisi sayesinde yağ alınan bölgede dalgalı bir görünüm oluşma riski de ortadan kalkıyor. Özellikle bel çevresi ve basenlerde kalın bir derin yağ dokusu bulunur. Bu bölgelerde derin ultrasonik liposuction çok etkilidir. Popo kaldırma, karın şekillendirme için de kullanılabilen bu sistemde, bölgeden alınan yağ gerekli görülen bölgede değerlendirilebiliyor.

Ağrı ve morarma klasik liposuctiona, lazer liposuction ve lazer lipoliz e göre çok daha azdır.

Kadınlarda sıklıkla görülen selülitin tedavisinde de başarıyla kulanılmaktadır. Smooth başlığı kullanıldığında portakal kabuğu görünümünü oluşturan cilt altı yağ dokusuna ve cildi çeken sert bağ dokusuna etki ederek selüliti ciddi oranda tedavi eder.

Vaser Liposuction istenmeyen yağların biriktiği tüm vücut bölgelerine yapılabilir. Ülkemizde genetik nedenlerden kadınlarda en sık yapıldığı bölgeler basenler, karın, bel, bacak iç ve dış kısmı ile diz bölgesi, sırt, kollar, göğüsler, gıdı bölgesidir. Erkeklerde jinekomasti denilen göğüs büyümelerinde ve simit olarak adlandırılan bel bölgesine ve gıdıya sıklıkla yapılır.

Ayrıca erkeklerde bu yöntemle karın bölgesinde baklava dilimleri olarak bilinen kaslar oluşturulur. High definition veya hi-def olarak adlandırılan vaser lipo, vaser liposelection ile kaslı karın görünümü elde edilebilir.

Operasyon sonrası birkaç gün içinde sosyal hayata dönülebilir. Ortalama 3-4 hafta korse kullanmak gerekir.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlker Manavbaşı

Op. Dr. İlker MANAVBAŞI, 1971 yılında Ankara'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından TUS sınavında dereceye girerek Türkıye'nin en köklü tıp fakültelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi'nde Finlandiya, Kuopio Üniversitesi ve ardından İsveç, Linköping Üniversitesi'nde gözlemci doktor olarak çalışmalar yapmıştır. 2001 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuş ve İstanbul Özel İren Hastanesi'nde El Cerrahisi Bölümü Şef'i olarak 2004 yılına kadar görev yapmıştır. Daha sonra ülkemizin sayılı cerrahlarından biri olan Prof. Dr. Onur Erol'un Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniğinde fellow olarak ardından da partner ...

Etiketler
Vaser lipo yöntemi nedir
Op. Dr. İlker Manavbaşı
Op. Dr. İlker Manavbaşı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube