Labioplasti ve klitoral unhooding

Labioplasti ve klitoral unhooding

Birçok kadın labia majora (dış dudak) arasında sarkan ve büyük labia minora (iç dudak) yapısına sahiptir. Bu ise basit bir cerrahi tedaviyle düzeltilebilecek bir durumdur.

Hem estetik hem de fonksiyonel açıdan problemlere neden olabilecek bu durumda sıklıkla karşılaşılan sorunlar:

- hijyen problemlerine bağlı sık geçirilen idrar yolu yada genital bölge enfeksiyonları

- büyüklük, koyu renk ve sarkıklığa bağlı görüntü bozukluğu

- cinsel ilişki sırasında zorlanma yada yetersizlik

- bazı kıyafetlerin kullanımında yaşanan zorluk

Sedasyon eşliğinde lokal anestezi altında uygulanan ameliyatla büyük ve sarkık olan iç dudaklar küçültülmekte, klitoral unhooding denen işlemle ise klitoris etrafındaki fazla doku alınarak cinsel ilişki sırasında alınan haz artırılabilmektedir. Ameliyat hastane yatışı gerektirmez ve birkaç gün sonrasında günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz. Ameliyattan 6 hafta sonra cinsel hayatınıza dönmeniz mümkün. Izler tamamen dış dudaklar arasında saklanmakta ve birkaç ay içinde belirginliğini kaybetmektedir. Bu ameliyat rahatlıkla genç kızlarda da uygulanabilmekte olup kızlık zarına herhangi bir zarar vermemektedir.

LABİA  MİNORA NORMAL YAPISI

Çocukluk döneminden ergenliğe geçişle birlikte genital bölge yapısı da değişmekte ve belirginleşmektedir. Özellikle yaşın ilerlemesi, doğum ve cinsel aktiviteye bağlı iç dudaklarda sarkma, büyüme ve renk değişiklikleri görülebilmektedir. Birçok kadın açısından sıkıntıya neden olan bu durum uzun sure kişi tarafından farkedilmez.

LABİOPLASTİ SONRASI

Ameliyat sonrası ilk birkaç gün şişlik, yer yer morluk oluşabilmektedir. Bu şikayetleriniz ortalama 7-10 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. Ilk bir hafta çamaşırınızda lekelenme tarzında kanama görebilirsiniz. Ameliyat sonrası özel bir pansuman gerektirmemektedir. Su ve sabunla temizlik yeterli olacaktır. Kullanılan dikişler kendiliğinden erimekte olup  2 hafta sonunda dökülmektedir ve alınmasına gerek yoktur.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Labioplasti
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube