Tamposuz burun estetiği

Tamposuz burun estetiği

Tamposuz Burun Estetiği

 

Estetik burun operasyonlarında hastaların burnunu kocaman gösteren, şişliğin ve morluğun daha fazla olmasına sebep olan tamponlar, birçok cerrah tarafından artık kullanılmamaktadır. 

Burun estetiği operasyonunda kullanılan değişik tampon çeşitleri vardır. Eskiden kullanılan sargı bezinin burun içinde sıkıştırılması ile hastanın operasyon sonrası burundan nefes almasını engellerdi ve kanamalara, ağrılara sebep olurdu. Bu gibi durumlar hastaların estetik burun operasyonlarından kaçınmalarına sebep olmaktaydı.

 

Günümüzde silikon splint dediğimiz hava yolunu açık tutan silikon tamponlarda vardır. Bu tip tamponlar kullanıldığında hasta günlük yaşantısına daha çabuk dönebilmekte ve burundan daha rahat nefes alabilmektedir. 

 

Tamponsuz burun estetiğinde ; burun içi zımbazı denilen özel bir alet kullanılır. Burun tamponu kullanılmaz. Hastanın burnu tıkalı olmadığından burundan daha rahat nefes alabilir. Burun içinde ek bir temizlik yapmaya da ihtiyaç kalmaz. Bu aletle eriyen dikişler burun içine yerleştirilir. Operasyon sonrası dikiş almaya gerek kalmaz, yaklaşık 10 gün sonra dikişler kendiliğinden erirler. 

 

Op. Dr. Güncel Öztürk                               

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Etiketler
Burun estetiği sonrası
Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube