Meme büyütme

Meme büyütme

Bu operasyonda meme boyutları silikon implantlar yardımı ile artırılır. Meme büyütme operasyonu göğüslerini çok küçük bulan hanımlar için uygulanır. Operasyon, hastane şartlarında, genel anestezi altında gerçekleştirilir. Meme büyütme operasyonunda içi sıvı silikon dolu protezler kullanılmaktadır. Silikon protez, meme dokusunun altına ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilir. Yuvarlak, damla şekilli, düzgün yüzeyli ya da pütürlü yüzeyli gibi protez tipleri bulunur. Operasyon 1-2 saat sürer. Operasyon sonrasında hastanede bir gün yatmak yeterlidir. Protez (silikon) ile meme göğüs büyütmede amaçlar: En kısa iz En doğal görünüm En az ağrı En doğal meme kıvamı En az his haybı (özellikle meme başı) Süt vermenin etkilenmemesi Kol hareketleri ile memelerin hareket etmemesi Ben silikonu nereye koyuyorum? 2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum. Kas altı, meme altı ve dual plan gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajları fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Dr. Seyhan Çenetoğlu’nun bir kongre konuşması sonrasında başladım. Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.


Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun) Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller. Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez Hiç bir kas kesilmez. Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz. Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz. Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz. Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır. Koheziv Jel damla silikon: Ortada bir gerçek var ki bu da, göğüs yuvarlak değildir. Yukardan hafif bir eğimle, meme başına doğru yükselir ve meme başından sonra daha keskin bir yay yaparak meme altına doğru döner. Bu ihtiyaç nedeniyle anatomik protezler üretilmeye başlandı. ikinci ihtiyaç ise dokunulduğunda daha doğal bir his verecek protezler. silikon uygulanan meme güzel görünmeli ve yumuşak olmalı. bu ihtiyaçta jöle kıvamlı sıvı silikonlu protez üretimine neden oldu. Boyuna eliptik olup yuvarlak değildir. Yukardaki ince uzantısı dekolteyi doldurur. Tabanı iç bükey, üst kısmı, dışbükeydir.


Düz bir yüzeye koyulduğunda kenarları havada duran protezler, kenar verirler. Tabanı içbükey protezler, hastanın gögüs kafesine kenar vermeden otururlar. İçinde bulunan kohezivjel silikon, jöle kıvamında olup, normal bir memenin, tatlı sert kıvamına yakındır. Silikonun kendine ait bir şekli olduğu için 4-4.5 cm lik bir kesiğe ihtiyaç duyar, sıvı silikon protezler yada su ile şişirilebilir silikonlar gibi 2-3 cm insizyondan sığmazlar. ? Protez nereden yerleştiriliyor: Koltukaltı: İz konusunda avatajlıdır. Kanama kontrolü zor yapılır. Genellikle kas altı plan için kullanılır Zor bir tekniktir. Meme altı hizasını ayarlamak kolay değildir. Meme başı: İz iyi kamufle olur. 2.Süt bezlerinin içinden geçildiği için, süt bezlerinin bazıları zarar görür. Kapsül kontraktürü ihtimali daha fazladır. Kesi bölgesinde az da olsa his kaybı olur. Meme altı: Meme protezinde en iyi görüşe sahiptir. Kanama kontrolü daha iyi yapılır Kas zarı teknik, en iyi meme altı çizgiden yapılır. Memenin en önemli bölgesi olan meme başında iz yoktur ancak denizde, bikini yukarı kayarsa iz görünebilir. Bikini ile plaj voleybolu oynamaktan çekinebilirsiniz. Hasta ayakta dururken, hastaya karşıdan bakan birisi bu izi göremez, sütyenin izi içinde kalır. Artık her ameliyatın vidosuna internetten ulaşılabiliyor. Hastalarım da ilgilendikleri ameliyatı izleyip geliyorlar. Bu teknikle ilgili ameliyatta çektiğim bir kaç resim, kas zarı (subfasyal) ameliyat tekniği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayabilir. Kanamanın çok az olduğuna dikkat ediniz. Kas zarı, net bir şekilde izlenmektedir.

 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşegül Sivri

Eğitim Bilgileri: İlkokul: Osmangazi İlkokulu 1985-1990 Ortaokul: Gebze Ortaokulu 1990-1993 Lise: Neşet Yalçın Süper Lisesi 1993-2003 Üniversite:          Kocaeli Üniversiesi Tıp Fakültesi 1997-2003 İş Deneyimleri: Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi, Plastik,  Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2004-2010 Media Park Klinik, Köln, Almanya, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Ağustos 2008-Ekim 2008 Case Western Reserve ÜniversitesiCleveland, Ohio, ABD, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği, Ağustos 2009-Ekim 2009 Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2010-2012 İlgi Alanları: Tenis oynamak, Snowboard kaymak, kitap okumak, seyahat etmek ...

Op. Dr. Ayşegül Sivri
Op. Dr. Ayşegül Sivri
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube