Varis nedir?

Varis Nedir?

Varis nedir?

Varis Nedir?

Varis bacaklarda görülen toplardamarlardaki kapak yetmezliğine bağlı kanın geri kaçması sonucunda gelişen toplardamar genişlemesidir.

Varisin Sebebi Nedir?

Varisin sıklıkla nedeni genetik faktörlerdir. Ailesinde varis olan kişilerde varis gelişme riski yüksektir. Bunun dışında uzun süre ayakta durmayı gerektiren meslek sahiplerinde, çoklu doğum yapmış kadınlarda, hamilelerde, obezlerde, daha önce derin ven trombozu geçirmiş kişilerde ve uzun süre kabızlık çeken kişilerde de varis ortaya çıkabilir.

Varis Tedavisi için Kime Gidilir?

Varisin 2000' li yıllara kadar tek tedavisi cerrahi iken sadece kalp ve damar cerrahları tedavi edebilirken günümüzde cerrahi tedaviler öncelikli tedavi konumunu kaybetmiş ameliyatsız tedaviler ön plana çıkmıştır. Ameliyatsız tedavi olan ablasyon tedavileri Doppler ultrasonografi eşliğinde yapıldığı için günümüzde girişimsel radyoloji varis tedavisinde ön plana çıkmıştır.

Bu makale 13 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu

Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu, Çukurova Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmetini gerçekleştirmiştir. Askerlik hizmeti sırasında askeri hastanenin aktif ve motive acil hekimi olarak çalışmıştır.  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalında  uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra  West General Hospital, İskoçya’ da Dr. Sellar’ ın yanında çalışmıştır. İlk kez burada GDC koili ile ilgili tecbüre edinme fırsatı olmuştur.  Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu, Fırat Üniversitesi'nde Girişimsel Radyoloi Bölümü'nün kurucusudur. Justus-Liebig Universitesi Almanya'da  ilk superior vena cava stentleme yöntemini tecbüre etmiştir. Chicago’ da hem MR konusunda hem de girişimsel radyolojide  tecrübelerini pekiştirmiştir. Nöroradyolojinin dünya çapıdan duayenleri olan Prof. Ramsey, Prof. Huckman, Prof. Osborn ile  çal ...

Etiketler
Varis Nedir?
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu
İstanbul - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube