Vajinoplasti & vajina daraltma & genital estetik operasyonlar

Vajinoplasti & vajina daraltma & genital estetik operasyonlar

Vajinal düzeltme veya cerrahi operasyonlar daha çok, zor veya fazla sayıda normal doğum, kötü iyileşen epizyotomi yaraları sebebiyle yapılmaktadır. Tabii ki son yıllarda kadın sağlığına verilen önemin artması, hanımların bilinçlenmesi sonucu, genital bölge ameliyatlarına duyulan ihtiyaç ve merakın da artmasına sebep olmaktadır.

Eskiden sadece, idrar kaçırma, zor doğumlara bağlı belirgin sarkmaları düzeltmek için genital veya vajinal cerrahi işlemler uygulanırken, şimdi hanımların da istekleri doğrultusunda, rahatsızlık hissettikleri geniş vajinal bölgeler, estetik ve cerrahi olarak daraltılmakta, şekli düzeltilmektedir.

Vajinoplasti, genellikle genel anestezi altında, hastamız uyutalarak yapılır. Vajinanın ön ve arka duvarlarından hangisinde sarkma var ise veya her iki vajina duvarının aynı anda düzeltilebildiği  bir operasyondur. Ameliyat öncesi kısa bir süre antibiotik kullanımı ve genital temizlik yapılabilir. Ameliyat sonrası, hanımlara çok fazla zahmet vermeyecek birkaç gün kasık ağrısı veya oturmada zorluk yaşanabilecek problemlerdir. Hastalarımız ameliyat günü veya ertesi gün taburcu edilebilirler.  

Genital estetik operasyonlar olarak, hanımlar arasında bir de labioplasti olarak bilinen, büyük dudakların küçültülmesi operasyonları yapılmaktadır. Bazen vajinayı kapatan büyük dudaklar sadece estetik kaygılar yaratabilirken, bazen labium dokuları fazla büyük ise ,idrar yapmada zorluklar, ilişki sırasında zorluk veya ağrılar-acılar hissedilebilir. Bu durumlarda labium minor dediğimiz, küçük dudakları, her iki tarafı simetrik olmak üzere, estetik operasyonlar ile küçültmekteyiz. Bölgenin kanlanmasının iyi olması iyileşmenin de iyi olmasını sağlamaktadır. Operasyondan sonra 1 ay kadar ilişki olmamaktadır. Ayrıca labioplasti operasyonu kızlık zarını etkilemediği için, cinsel ilişki hiç yaşamamış hanımlara da yapılmaktadır. 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Filip Taşhan

 Op.Dr Filip TAŞHAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve 2007 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2008 yılında askerlik görevini, 2009-2010 yılları arası mecburi hizmet'ini tamamlamıştır. 2010-2013 yılları arası Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesinde,1 Nisan 2011–1 Eylül 2014 yılları arası Özel Doğan Hastanesinde, 2014-2015 yılları arası İstanbul Cerrahi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörlüğü, OTA Jinemed Hastanesi'nde,Acıbadem Taksim Hastanesi'nde görev yapmış olup,mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.  Op.Dr Filip TAŞHAN, 2003 yılından itibaren, ...

Etiketler
Vajina darlığı
Op. Dr. Filip Taşhan
Op. Dr. Filip Taşhan
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube