4 Boyutlu Ultrasonografi

Op. Dr. Filip Taşhan
Op. Dr. Filip Taşhan
2 Haziran 202095 görüntülenme
Randevu Al
4 Boyutlu Ultrasonografi

4 Boyutlu ultrasonografi , sizlerin renkli ulrason olarak bildiği, bebeğinizi ten renginde, gerçeğe yakın bir şekilde sizlere göstermeye çalıştığımız bir ulrason sistemidir. Her gebelik haftasında yapılabilir. Ancak özellikle 20. gebelik haftasından sonra bebekte yağ dokusunun artışı ile beraber, yüz şekli daha belirgin olur, eller, kollar, bacaklar , vücut, yani bebeğimizin heryeri daha belirgin bir şekilde izlenebilir. 

4 boyutlu ultrasonografi ile ayrıntılı ultrasonografi ve doppler ultrasonografi birbirinden farklıdır. 4 boyutlu ultrasonda da anomaliler görülüp anlaşılabilir, ancak ayrıntılı ultrasonografi perinatologlar tarafından yapılır, 2. düzey inceleme anlamına gelir, bebekte ultrasonografik olarak yapılan önemli incelemeri içerir, gebeliğin takibinde yön verecek, hem bebeği hem anneyi ligilendiren damarsal ölçümler yapılır. 

 4 boyutlu , renkli ultrason her kadın doğum hekimi tarafından yapılabilir. Artık normal gebelik muayenemizin bir parçası olmakla beraber, gebelik takibine biraz da eğlenceli bir hal katmaktadır. Bizler 4 boyutlu ultrasonografi ile , bebeğinizin 4 boyutlu görüntüsünü erken gebelik dönemlerinden itibaren gösterebilir durumdayız. 

Etiketler

4 boyutlu ultrason4 boyut ultrasonografi4 boyutlu ultrason ne zaman yapılmalıdır4 boyutlu usg4 boyutlu ultrason faydasıGebelik takibinde ultrason kullanımı4 boyutlu ultrason hakkında4 boyutlu ultrasonun özellikleri nelerdir4 boyutlu usg ile hamilelik takibi4 boyutlu usg ile anne karnında bebek takibi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Filip Taşhan

Op. Dr. Filip Taşhan

 Op.Dr Filip TAŞHAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve 2007 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır