Vajinal rejuvenation ( vajinal gençleştirme )

Vajinal rejuvenation ( vajinal gençleştirme )

Vajinal Rejuvenation, Türkçe’ de, yapısı değişen vajinayı eski haline getirebilmek için uygulanan işlemlerin geneline verilen isimdir. Diğer bir deyişle Vajinal Genleştirme de, denilebilir.

Vajinanın orijinal yapısında, Ruga olarak adlandırılan cilt katmanları bulunur. Bu katmanlardan ilişki sırasında kayganlığı sağlayan maddeler salgılanır.  Vajinal doğumlara, sık kilo alıp verilmeye ve bazen de ilerleyen yaş ile rugalar silinerek vajina orijinal yapısını kaybeder. Bu durumda karşılaşılan en temel sorun vajinanın genişlik kazanması olur. Ve beraberinde eş ile yaşanan cinsel problemler kendini göstermeye başlar. Eş ile cinsel sorunlar başladığında, kadının kendine olan güveni azalır ve strese bağlı psikolojik sorunlar doğmaktadır.

Vajinal salgı da azaldığından öncelerde mutluluk veren cinsel ilişki yerini; ağrı, acı, vajinadan ses gelmesi, vajinal koku ya bırakabilir. Daha da ileri seviyede düşünürsek, zorlamalara bağlı olarak idrar torbası ve rektumun vajinadan dışarı sarkması nedeni ile idrar kaçırma, kabızlık ve tahrişler hayatın bir parçası haline gelebiliyor. Bütün bu sorunların temelinde, kadınların bu sorunların çözümü olduğunu bilmemesi yer alıyor. Ta ki; vajinal genişleme için doktora başvurulana kadar.

Son dönemlerin en trend uygulamalarının başında olan ve kliniğimizde de uygulanan lazerli tedaviler neticesinde memnuniyet oranı oldukça yüksek sonuçlar elde edilmektedir. Yapılan lazerli işlem ile vajinanın dokusunda hücresel değişiklikler sağlanarak, dokunun yenilenmesi hedeflenir. Bu uygulama vajina dokusundaki fibroblast ve kollajen artışına neden olduğundan, yapısal olarak sağlıklı salgı üretebilir hale gelir.

Muayenehane ve klinik ortamlarda yapılabilen bu uygulama yaklaşık 15 dakika sürer ve etkinliğini göstermesi 3 haftayı bulmaktadır. Genellikle 2. Seansın sonrasında etkinliği katlanarak artar ve 2. Ayın sonunda istenilen sonuç elde edilmiş olur.

Bu makale 13 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burcu Çetinkaya

  2000 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 2001-2004 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Anestezi ve Reanimasyon İhtisası, 2004-2009 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (Katip Çelebi Üniversitesi ) Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisası yaptı. 2009 yılında Ege Üniversitesi’nde Endo-Laparoskopik Cerrahi Eğitimi aldı.2015 yılında İsviçre Riccon Academy Psikoloji Eğitimi ve Cinsel Terapi Danışmanlığı konusunda sertifikasyonunu tamamladı. 2017 yılında Amerika Nortwest Ünivesitesinde Psikoloji Eğitimini tamamladı. Hipnoz ve Hipnoterapi Eğitimi aldı. 2018 yılında Amerika’da Pasific Üniversitesi’nde Psikoterapi CEO Sertifikasyon ve Mesleki Eğitim Akreditasyonunu tamamladı. Dublin Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamladı . Adli Psikolo ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Vajinal gençleştirme
Op. Dr. Burcu Çetinkaya
Op. Dr. Burcu Çetinkaya
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube