İdrar kaçırma sorunu ameliyatsız tedavi edilebilir mi?

İdrar kaçırma sorunu ameliyatsız tedavi edilebilir mi?

İdrar kaçırma kadınların sıklıkla yaşadığı ciddi problemlerden biridir. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen idrar kaçırma sorunu kadınların toplumdan soyutlanmasına ve öz güven sorunu yaşamalarına neden olabilir. İdrarın hapşırma, gülme ya da egzersiz yapma gibi günlük sıradan eylemler esnasında istemsiz kaçırılabilmesi nedeniyle oldukça rahatsız edici olan bu durum, ameliyatsız lazer tedavisi ile çözümlenebilmektedir. İdrar kaçırma tedavileri idrar kaçırma tipi ve hastalığın ne kadar ilerlediği doğrultusunda kişiye göre planlanmalıdır.

 

İdrar kaçırma genellikle; yaş alma, obezite, idrar torbası sarkması, vajinal enfeksiyonlar, menopoz, zorlu normal doğum geçmişi ve şeker hastalığı gibi nedenlere bağlı olarak görülür.

 

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Ameliyatsız, lazerle idrar kaçırma tedavisi hafif ve orta dereceli idrar kaçırma şikayeti bulunan her yaştaki hastaya uygulanabilir. Bununla birlikte hasta uygulamadan önce detaylı bir şekilde muayene edilmelidir. Ciddi bir idrar torbası sarkıklığı olmadığı ve idrar kaçırmanın diyabet, parkinson gibi sistemik bir rahatsızlıktan kaynaklanmadığı kesinleştirilmelidir.

 

Ameliyatsız, Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

 

Ameliyatsız, lazerle idrar kaçırma tedavisi sırasında kesi uygulanmadığından hastaya anestezi uygulanması gerekli değildir. Bu nedenle uygulamanın ardından ağrı da görülmez.

 

Tedaviden önce hasta jinekolojik muayene masasına alınır ve özel bir spekulum kullanılarak hastaya pozisyon verilir. Lazer foto termal etki sayesinde kolajen dokuların üretiminin artması sağlanır. Kolajen doku üretiminin artması idrar torbasını yerinde tutan ve destekleyen vajen ve pelvik kaslarında sıkılaşma sağlar. Böylece hastanın idrar kaçırma şikayeti çözümlenmiş olur.

Yaklaşık 20-25 dakika süren lazerle idrar kaçırma tedavisi çoğunlukla altı hafta arayla üç seans olarak uygulanır.

 

Ameliyatsız Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci

 

Lazerle idrar kaçırma tedavisinde herhangi bir kesi olmadığından hastalar günlük yaşantılarına hemen dönebilirler. Uygulama sonrasında acı, ağrı ya da akıntı görülmez. Hastaların 3 gün süre ile cinsel ilişkiden uzak durmaları önerilir.

 

 

 

Bu makale 13 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burcu Çetinkaya

2000 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 2001-2004 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Anestezi ve Reanimasyon İhtisası, 2004-2009 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisası yaptı. 2009 yılında Ege Üniversitesi’nde Endo-Laparoskopik Cerrahi Eğitimi aldı.2015 yılında İsviçre Riccon Academy Psikoloji Eğitimi ve Cinsel Terapi Danışmanlığı konusunda sertifikasyonunu tamamladı. 2017 yılında Amerika Nortwest Ünivesitesinde  Psikoloji Eğitimini tamamladı.  Hipnoz ve Hipnoterapi Eğitimi aldı. Dublin Üniversitesinde Klinik Psikoloji  Yüksek Lisans ve Doktorası . Adli Psikoloji , Klinik Psikoloji, İletişim Psikolojisi ,Nörobilim üzerine sertifikasyon ve çalışmalar yaptı. Akademik eğitimlerine paralel olarak Uluslararası Bilimsel Hipnoz, Hi ...

Etiketler
İdrar kaçırma tedavisi
Op. Dr. Burcu Çetinkaya
Op. Dr. Burcu Çetinkaya
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube