Genital estetik ameliyatları hakkında

Genital estetik ameliyatları hakkında

Psikolojik, sosyolojik, fizyolojik, hijyenik, estetik ve seksüel  problemlere yol açabilen, bayanların dış ve iç genital organlarında, doğuştan yada sonradan çeşitli sebeplerden dolayı oluşan şekilsel bozuklukların giderilmesi için yapılan tedavilerdir.

Genital estetik tedavi yöntemleri

*Cerrahi uygulamalar,

*Lazer uygulamaları,

*Medikal uygulamalar  olabiliyor.

EN SIK GÖRÜLEN ŞİKAYETLER:

Bazı hastalarımız gerçekten şikayeti olduğu için geliyor, bazı hastalarımız da  çekindiği, utandığı için şikayet olarak dile getirmese de, muayene esnasında biz farkına varınca şikayetlerini paylaşıyorlar.

Küçük dudakların büyük dudaklardan daha büyük ve/veya asimetrik olduğu durumlarda, en sık görülen sağlık problemleri: kötü kokulu akıntı, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu, giydiği kıyafete sürtünme yarattığı için genital bölgede ağrı, hassasiyet ve tramvatik yaralanmalar gibi sağlık problemleri olabiliyor. Aynı zamanda bu problem nedeniyle özgüven eksiklikleri de oluşabiliyor. Bu yüzden genç kızlarımızda flört edememe, evlenme korkusu yaşayabiliyor. Evli olan hastalarımızda da cinsel problemler yaşayabiliyorlar. Dar kıyafet giyildiğinde tayt, bikini gibi, hoş olmayan görüntüler oluştuğu içinde hastalarımız şikayet edebiliyor.

Vajınanın genişlediği durumlarda ise,  en sık gördüğümüz sağlık problemleri; vajinal enfeksiyonlar, akıntı, koku, cinsel birleşme esnasında zevk alamama, birbirlerini hissedememe ve bazen de kontrolsüz bir şekilde vajenden gaz çıkma durumları, idrar kaçırma veya büyük tuvaletini yaparken zorlandığı için parmağı ile vajinanın arka duvarına bastırma ihtiyacı olabiliyor. Bütün bunlar yaşanırken işin birde psikolojik boyutu oluyor. Çünkü yaşanılan özgüven eksikliği, evliliğinde de bazı cinsel problemlere yol açabiliyor. Doğumda epizyotomi sonrası atılan dikişler, bazı hastalarımızda kötü iyileşebiliyor ve skar bırakabiliyor. Skar dokusu da hastalarımızda ağrı, acı, hassasiyet ve cinsel birleşememe gibi şikayetlere yol açabiliyor. Bu sebeplerden dolayı hastalarımız bize bunları düzelttirmek için başvurabiliyor.

GENİTAL ŞEKİL BOZUKLUKLARIN NEDENLERİ?

Genital organlardaki şekil bozukluklarının çeşidine göre nedenleri değişiyor. Labia minus dediğimiz iç dudakların büyük ve asimetrik olduğu durumlar genelde doğuştan görünse de gebelik gibi hormonal durumların değiştiği durumlarda, yapılan doğum sayısıyla alakalı olarak da iç dudaklar büyüyebiliyor.

Vajinanın geniş olması ise; yaşla birlikte kollajen dokunun azalması, menapozda östrojen hormonunun azalması, gebelikte hormonal değişimler, hızlı kilo alıp verme, bebeğin yaptığı baskı, çok doğum, zor doğum, müdahaleli, vakumlu doğumlar, kilolu bebek doğurma sebeplerinden dolayı da vajina genişleyebiliyor.

GENİTAL ESTETİK UYGULAMALARINDA HER HANGİ BİR YAŞ GRUBU VAR MI?

Labia minusların büyük olduğu durumlar daha ziyade doğuştan olduğu için, en fazla  genç kız gruplarımız ve evlenme korkusu yaşayan genç bayanlar. Bu hastalarımızı, bekar olsalar da ameliyatlarını yapabiliyoruz ve kızlık zarına kesinlikle zarar vermiyoruz. Labia minusların büyük olma durumlarını daha çok genç kızlarda görsek de ileri yaş gruplarında da değişik faktörlerden dolayı talep görüyoruz.

Vajinoplasti uyguladığımız hastalarımız, daha ziyade 40 yaş ve üstü. Çünkü ilerleyen yaş ile birlikte kollajen doku azalıyor ve vajende sarkma meydana geliyor. Menapoz durumunda östrojen hormonunun azalması ile birlikte vajinal sarkma, idrar kaçırma gibi problemler daha çok oluyor. Doğum sayısının fazla olduğu hastalarımızda vajinoplasti ihtiyacı daha fazla oluyor.

GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI NELERDİR?

Labiaminoraplasty(Küçük dudakların simetrik olarak küçültülmesi)

Labiamajoraplasty(Büyük dudakların küçültülmesi, yeniden şekillendirilmesi)

Clitoral hood reduction (Klitoris küçültülmesi ve şekillendirilmesi)

• Vaginoplasty(Vajina daraltma)

•Perineoplasty (Perine bölgesinin düzeltilmesi)

•Hymenoplasty (Kızlık zarı onarımı)

•Revisionsurgeries (eski ameliyat skarı düzeltme)

GENİTAL ESTETİKTE ALTERNATİF YÖNTEMLER VAR MIDIR?

Laser Terapi

 Vajınal daraltma

 İdrar kaçırma tedavisi

 Genital beyazlatma ve gençleştirme

 Vajınal atrofi tedavisi

•G-Noktası büyültme

 Hyaluronik asit dolgu

 Kendi yağ dokusu ile dolgu

 PRP uygulama

Genital bölgenin yenilenmesi :

 Kök hücre uygulaması

 Genital PRP uygulama

  Mesoterapi

Son zamanlarda çok popüler olan lazer uygulamalarımız var. Lazer uygulamalarında termal etkiyle birlikte vajen epitelinin bağ dokusunda kollajen ve elastinin sentezini arttırarak vajinanın yenilenmesine, sıkılaşmasına yardımcı olabiliyoruz. Vajınasında genişlik hissi olan hastalarımızda lazer uygulaması alternatif bir yöntemdir.

Bunun yanında  idrar kaçıran hastalarımızda, lazer uygulamalarıyla çok güzel başarılar elde edebiliyoruz.

Menapoz durumunda vajinada kuruluk ve ciddi sağlık problemleri olabiliyor. Lazer ile vajinadaki kuruluk durumunu giderebiliyoruz.

Gebelik, doğum gibi hormonlar etkiler sebebiyle, hastalarımızın vücutlarının değişik bölgelerinde renk değişikliği olsa da,  genital bölgesinde kararma çok daha fazla oluyor ve lazerle vulva beyazlatma tekniği ile rengi açabiliyoruz.

Bunun yanında labia majus dediğimiz büyük dudaklarda da bazı sıkıntılar olabiliyor. Yaşın ilerlemesi, kilo alıp vermeyle birlikte labia majuslarda( büyük dudaklarda ) çökme, büzüşme, sarkma gibi şekilsel bozukluklar oluşabiliyor. Eğer hastalarımız bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa cerrahi teknikle büyük dudakları küçültüp yeniden şekillendirebiliyoruz. Cerrahi dışı alternatif yöntem olarak labia majuslarda sarkma varsa kişinin kendi yağ dokusu kullanarak yada Hyaluronik asit ile dolgu yapabiliyoruz. Dış genital bölgeye PRP tekniği kullanabiliyoruz.

Hastalarımızda cinsel isteksizlik, haz alamama, orgazm olamama gibi bir sıkıntısı var ise kendi kanından elde ettiğimiz plazmayı  PRP tekniği ile yada dolgu malzemeleri ile  G- noktası bölgesine uygulayarak, G noktasını büyütürek duyarlılığını artırıp,  orgazm olma duyusunu arttırabiliyoruz.

Bu makale 11 Mart 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurdan Yıldız

Op.Dr Nurdan Yıldız,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Mesleki çalışmalarına Stella Clinic'te devam etmektedir.   Kurslar ve Eğitimler 2020- Genital Estetik Kursu  2020- Fonksiyonel Tıp Akademisi Tiroid/ Erkek Hormonları/ HPA- Stres Aksı (Hipotalamo-Pitüter-Adrenal AKS)  2020- Fonksiyonel Tıp Akademisi / Detosifikasyon ve Nörokognifit Sorunlar 2020- Fonksiyonel Tıp Akademisi/ Kardiyometabolik ve Mitokondriyal Sistem 2021- Fonksiyonel Tıp Akademisi / Bağırsaklar ve Sindirim Sistemi 2021- İp Askı Kursu 2022-GETAT Mezoterapi Sertifikası 2022- GETAT Ozon Terapi Sertifikası  2022- GETAT Hacamat ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
linkedin
Op. Dr. Nurdan Yıldız
Op. Dr. Nurdan Yıldız
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube