Unutkanlık

Unutkanlığınızın günlük yaşamınızı etkilemeye başlaması, farklı bir durumun habercisi olabilir.

Unutkanlık

Günlük yaşamda hemen hepimiz, bazı dönemler kendimizi daha dalgın daha dikkatsiz hissederiz. Anahtarlar koyduğumuz yerde yoktur, gözlüğümüzü bir türlü bulamıyoruzdur veya yemek yaparken malzemelerden birini unutmuşuzdur. Bu tarz bazı basit dalgınlıkların olmadığı bir hayat pek de mümkün görünmüyor.
Ancak özellikle, belli bir yaştan sonra, bedenimizdeki tüm diğer organlarımızın olduğu gibi beynimizin de bazı yaşlanma belirtileri gösterebileceğini akılda tutmak gerekiyor. 50'li yaşlar bu anlamda bazı bilişsel değişikliklerin başladığı dönemlerdir. Birden fazla işi yapmanın zorlaştığı, hatırlama süresinin uzadığı bu yaş grubunda bilişsel durumun değerlendirilmesi, unutkanlığın normal fizyolojik süreçlerin dışında olup olmadığının anlaşılması açısından önem taşır.

Bizler psikiyatrik ve nörolojik klinik muayene, kan testleri, beyin görüntüleme yöntemleri ve bazı klinik testler yaparak unutkanlık incelemelerini tamamlıyoruz. Bu değerlendirmenin, demans türü ilerleyici hastalıkların erken tanısını sağlaması kadar, altta yatabilecek tiroit hastalıkları, ağır vitamin eksikleri gibi genel tıbbi
durum bozuklukları veya ağır depresyonlar veya bazı psikotik bozukluklar gibi psikiyatrik hastalıkların tanınması ve tedavisinin sağlanması yoluyla unutkanlığınızın önüne geçilmesine yardımcı oluyoruz.

Bu makale 27 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu

1983 Tire İzmir doğmuştur. İlk ve orta öğrenimimi Tire'de tamamladı. 2001 yılında Tire Kutsan Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. ​ Üniversite eğitimimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  2001-2007 yılları arasında tamamladı. ​ 2008 yılında Psikiyatri Uzmanlık Eğitimine İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde başlamıştır. İhtisasım boyunca Psikiyatri alanında tanınmış bir çok kıymetli hocamızla çalışma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı buldu. 2013 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak ilk görev yeri Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesi' ne atandı. Burada yaklaşık iki yıl görev yaptıktan sonra güzel memleketine geri döndü. ​2015 yılında Özel Çankaya Tıp Merkezi' nde tam zamanlı olarak görev yapmaya başladı. Beş yıla yakın bir süre bu güzel kurumda, keyifle danışanlarıya bir araya gelmiştir. Bu beş yıllık s ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu
İzmir - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube