Ultrasonik burun estetiği (piezo burun estetiği)

Ultrasonik burun estetiği (piezo burun estetiği)

Rinoplasti, burunda kemiğin, yumuşak dokuların ve kıkırdakların kendi aralarında ve yüzün diğer bölgeleri ile belli bir oran ve uyumu sağlayan cerrahi bir operasyondur. Burun estetiğinde amaç, burnun yapısında değişiklikler yapmak, yüz ile uyumlu görünüm kazandırarak doğal birgörünüm ortaya koymak ve burunda iç sorun yaşanıyorsa bu problemleri ortadan kaldırmaktır.

Bugüne kadar burun kemik iskeletinin şekillendirilmesinde testere, çizıl,kemik keskileri ve raspalar kullanıyordu‭. Fakat, kemik‬ şekillendiricileri hassas olmadıkları için ne kadar bir cerrah olarak deneyiminiz olursa olsun operasyon sırasında istem dışı

kırıklara neden olabiliyorlardı, buda ameliyat‭‭ ‬‬sonrası ‭şişlik‬, morarma ve uzun dönemde ‭istemediğimiz sonuçlarla karşılaşma ihtimalimizi yükseltiyordu. Son dönemle‬de rinoplasti ameliyatlarında bir çığır aça PİEZO  electric vibrasyon veya ultrasonic ‭ses ‭ile burun kemik ‬‬çatısını ve yan kemikleri şekillendirmeye başladık.

Piezoelectric vibrasyon ile kemikte ısı ve mekanik etki yaratmadan, ultrasonic olarak burun sırtı ve yan kemiklerde istenen kırık hattı oluşturarak,kontrollü çalışma olanağı sağladık.

PİEZO RİNOPLASTİ ile damar,sinir ve mukoza kes‭ilmediği için ‬morarma ve şişme  çok çok azaldı.

PİEZO RİNOPLASTİ AVANTAJLARI;

1-Morarma çok daha az.

2-Burun kemiklerinin kontrolü kırığı sayesinde kalemle çizilmiş gibi daha iyi sonuçlar elde edebiliyor.

3-İyileşmenin daha kısa sürmesine bağlı olarak işe dönme daha kısa sürede olur.

4-PİEZO  burun estetiği ile kemik yapısına daha kontrollü şekil verebildiğimiz için revisyon (2. kere düzeltme) ameliyat gereksinimi azalmıştır.

PİEZO (ULTRASONİC RİNOPLASTİ) hastanın ve doktorun ameliyat sonrası  mutluluğu açısından çok anlamlıdır. PİEZO RİNOPLASTİ ile hastalarımın  yaşam kalitesini arttırmakta bu denli fark yaratmak gerçekten çok değerli.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oray Karaçaylı

Op. Dr. Oray KARAÇAYLI, 14 Ağustos 1973 yılında Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1998-1999 yılları arasında Istanbul tıp Fakültesi’nde Anatomi Anabilim Dalı’nda Anatomi asistanlığı yapmıştır. İhtisasını ise, 1999-2004 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak, Burun, Boğaz, Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2005-2008 Yılları arasında Fatih Medical Park Hastanesi’nde, 2009-2017 yılları arasında Ataşehir Memorial Hastanesi’nde görev almış olan Op. Dr. Oray KARAÇAYLI, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Op. Dr. Oray KARAÇAYLI, Fonksiyonel ve estetik burun cerrahisi, ileri düzey endoskopik sinus ...

Etiketler
Rinoplasti
Op. Dr. Oray Karaçaylı
Op. Dr. Oray Karaçaylı
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube