Doktorsitesi.com

Rinoplasti Sonrası Ödem

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
8 Kasım 201784 görüntülenme
Randevu Al
Rinoplasti Sonrası Ödem

Rinoplasti uygulaması sonrasında ödem oluşumu beklenen bir durumdur. Ancak her hastada görülmeyebilir. Özellikle göz çevresinde oluşması beklenen şişlik ve morluklar ilk bir hafta içerisinde yavaş yavaş geçmeye başlayacaktır. Cilt altında yer alan dokularda oluşan ödemden dolayı olarak rinoplasti sonrası yer yer şişlikler görülebilir. Ödem ve şişlikler operasyonun bitmesinden sonraki 6 ay içerisinde de gittikçe azalma gösterir. Bu durumdan dolayı, hastaların iyileşme süreci içerisinde özellikle ödem konusu için sabırlı olması gerekmektedir.

Rinoplasti sonrası ödem, uzman hekimlerin önereceği bazı masajların düzenli ve yeterli şekilde yapmaları ile atılması sağlanacaktır. Bu masajlar, şişliklerin ve morlukların azalması için de fayda sağlar. İyileşme sürecinde, tedavi kapsamında görülmekte olan ödemin soğuk kompres uygulaması ile söktürücü özelliği ortaya çıkarılır. Soğuk kompres uygulaması, kanamaya neden olacak olan ince damarların da büzüşmesini sağlayacak ve yeni olarak görülebilecek olan bütün morlukların da önüne geçecektir. Ödeme faydası olan tüm mekanizmalar, aynı zamanda ağrıları azaltma etkisini de gösterir.

Hastaneden çıktıktan sonra hastalar, evde buz torbası uygulaması ile ödem, şişlik ve morluğu büyük ölçüde ortadan kaldırabilir. Evde buz torbası uygulaması ile cilt arasına koyulan bez de fayda sağlar. Böylelikle rinoplasti sonrası problemlerin meydana gelmesini de engeller. Ameliyattan sonra ihmal edilmemesi gereken uygulamalar arasında yer alır.

Etiketler

Burun estetiği sonrasıBurun estetik ameliyatıBurun estetiği sonrası ödem

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır