Türkiye’de kilo verme ameliyatları

Türkiye sağlık turizmi için çok tercih edilen bir ülke olmaktadır. Tecrübeli cerrahları, gelişmiş teknoloji ve ekipmanları, güler yüzlü ve samimi sağlık çalışanları Türkiye’nin tercih edilmesini en önemli sebepleri arasındadır. Bununla birlikte Türkiye, detaylı operasyon öncesi testleri, operasyon sonrası takipleri ile birlikte kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır.

Türkiye’de kilo verme ameliyatları

Türkiye sağlık turizmi için çok tercih edilen bir ülke olmaktadır. Tecrübeli cerrahları, gelişmiş teknoloji ve ekipmanları, güler yüzlü ve samimi sağlık çalışanları Türkiye’nin tercih edilmesini en önemli sebepleri arasındadır. Bununla birlikte Türkiye, detaylı operasyon öncesi testleri, operasyon sonrası takipleri ile birlikte kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır. Türkiye’nin önemini arttıran diğer bir unsurda turistik yerlerin çok oluşudur. Hastalar tedavileri dışında turistik gezilere de katılabilmektedir. Türkiye, Estetik Cerrahisi, Diş Tedavileri ve Obezite Cerrahisi gibi çeşitli sağlık alanlarında kaliteli hizmet sunmaktadır. Genel olarak Türkiye Obezite Cerrahisi için tercih edilen bir ülkedir. Obezite Cerrahisi, obeziteye sahip bireylere kesin çözüm sunan bir cerrahi müdaheledir.

Obezite dünya çapında değişen fiziksel aktiviteler, beslenme, globalleşme ve hızlı kentleşme ile birlikte sadece yetişkinler için değil çocuk ve gençler için ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir/gelmektedir. Kısaca obezitenin tanımını enerji dengesinin bozulması olarak yapabiliriz. Enerji dengesinin bozulması dışında, yaşa bağlı değişen davranışlar, fizyolojik sebepler, psikolojik faktörler, endokrin hastalıkları ve bazı tedavi amaçlı verilen ilaçları da obezitenin nedenlerinden sayabiliriz.

Obezitenin nedenleri haricinde, obezitenin de sebep olduğu birçok hastalıklar vardır; bunlar arasında, Kalp-Damar Hastalıkları, Tip-2 Diyabet, Hipertansiyon, Kanser, Uyku Apnesi, Karaciğer Hastalıkları, Eklem ve Artrit Hastalıkları, Polikistik Over Sendrome ve İnfertelite (Kısırlık)’yi söyleyebiliriz. Birçok obeziteye sahip bireyler spor ve diyetler kilo verememektedir. Bu durumda Obezite Cerrahisi kalıcı çözüm sunmaktadır ve Obezite Cerrahisine olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Obezite Cerrahisi ile birlikte birçok obeziteye bağlı oluşan hastalıklarda da iyileşme görülebilmektedir. Obeziteye sahip bireylerin çoğu Tip-2 Diyabet, Kolesterol ve diğer hastalıkları için kullandıkları ilaçları bırakabilmektedir. Hastalıkların iyileşmesi dışında oluşma ihtimali olan birçok hastalık da önlenebilmektedir.

Böylelikle Türkiye, tecrübeli cerrahları, gelişmiş teknoloji, güler yüzlü sağlık personelleri ve sunduğu hizmetlerle sık tercih edilen bir ülkedir. Türkiye’deki Obezite Cerrahisi ile birlikte bireyler kilo vermek ile birlikte sağlıklarına tekrar kavuşurlar.

Bu makale 3 Nisan 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Cemal Kara

Doç. Dr. Cemal KARA, 1974 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamlamasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.. İhtisasını ise, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde tamamlayarak 2008 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.  2008- 2015 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde 7 yıl boyunca Genel cerrahi Uzmanı olarak hizmet vermiş, aynı sırada Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yemek borusu kanseri, obezite ve laparoskopik kolon ameliyatları gibi yeni ve ileri düzey ameliyatlar ilk kez kendisi tarafından gerçekleştirilmiştir. Mesleki alanında yapmış olduğu 19 adet uluslararası, 17 adet ulusal bilimsel çalışması yayınlanmış olan Doç. Dr Cemal KARA yine uluslararası ve ulusal düzeyde pek çok bilimsel yarış ...

Etiketler
Obezite cerrahi
Doç. Dr. Cemal Kara
Doç. Dr. Cemal Kara
İzmir - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube