Tüp bebek kararı ve sonrası

Tüp bebek kararı ve sonrası

Tüp bebeğe karar verdikten sonra ne yapılmalı?

Günümüzde eşlerden birinin kısırlık sorunu olması sonucunda başvurdukları ilk yöntem tüp bebek tedavisi olmaktadır. Gelişen teknoloji ile artan seçenekler eşlerin aldıkları tüp bebek kararı sadece kararı almakla bitmemektedir.

Tedaviye karar verildikten sonra merkez seçimi yapılması

Tabi ki sadece tüp bebek tedavisine başlama kararından sonra iş bitmemektedir. İlk iş olarak tüp bebek tedavisinin yapılacağı merkezi seçmek olmaktadır. Tüp bebek merkezlerinin nasıl ve hangi kriterlere göre seçildiği ise büyük önem taşımaktadır. Seçilen tüp bebek merkezinin ilerleyen aşamalarda ve alınan sonuçlarda çok büyük etkisi olmaktadır.

tüp bebek merkez seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikle merkez seçiminde bütün eşlerin dikkat etmesi büyük bir titizlikte araştırma yapması birçok açıdan önem arz etmektedir. Her eşlerin merkez seçimini merkezin özelliklerine bakarak geniş zaman diliminde yapması gerekmektedir. Merkez seçerken aceleye getirmemek büyük bir öneme sahip olmaktadır. Merkezin ne zamandır faaliyet gösterdiğini araştırmak merkezin tercihi konusunda önemli bir ölçüt olmaktadır. Tüp bebek merkezinin başarı oranına iyi bakmak gerekmektedir, bazı merkezler başarı oranlarını yüksek göstermek için daha çok gençleri tercih etmektedir, bu sebeple merkezin başarı oranını öğrenirken hangi yaş aralıklarına tedavi uygulanmaktadır diye sorulması gerekmektedir. Tüp bebek merkezi hastalar tarafından ne kadar tercih edildiğini ise araştırmak gerekmektedir.

Tedavi merkezlerinin maliyet ve başarılarının araştırılması

Birçok insan daha pahalı olan merkezlerin daha kaliteli hizmet verdiği görüşüne sahip olmaktadır. Çoğu merkezlerde bu düşünce kabul görse de daha uygun maliyetlerle kaliteli bir tedavi alınması mümkün olmaktadır. Alınan karar sonucunda merkez araştırmasının uzun sürede yapılması uygun maliyetle kaliteli hizmet veren merkezlerin bulunmasında yardımcı olma payı yüksek olmaktadır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu

Op. Dr. Ali Osman KOYUNCUOĞLU, 21 Ocak 1976 tarihinde istanbul'da doğmuştur. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000-2005 yılları arasında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık eğitimini, 2009-2010 yılları arasında da Yeditepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (IVF) yan dal uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılında ise Acıbadem Üniversitesi Robotik Cerrahi eğitimi almıştır. 2000-2005 yılları arasında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2005-2011 yılları arasında Özel İstanbul Şafak Hastanesi'nde, 2009-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (IVF) bölümünde 2011-2014 yılları arasında ise Acıbadem Aile Hastanesi'nde görev yapmış olan Op ...

Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube