Topuk dikeni radyofrekans tedavisi

Topuk dikeni radyofrekans tedavisi

Topuk dikeni topuk kemiği yani kalkaneusun aşırı zorlanmasıyla kemikte kalsiyum birikintisine bağlı kemiksi çıkıntının oluşmasına denir. Özellikle koşma ve sıçrama hareketlerini çok yapan kişilerde ve sporcularda sık görülür. 

Topuk dikeni tedavisinde ilk aşamada hastaya yumuşak destekli silikon tabanlık ve antiinflamatuar ilaçlar önerilir. Bu tedaviyle ağrısı geçmeyen hastalara Kortizon veya PRP enjeksiyonu uygulanır. Bununla da geçmeyen ağrılarda Radyofrekans tedavisi uygulanabilir.

RADYOFREKANS NEDİR

Radyofrekans tedavisi elektriksel bir akım verilerek topuk dikeni etrafındaki dokulara zarar verilmeden yakılması şeklinde gerçekleştirilir. Bu işlem ameliyathane şartlarında ve steril ortamlarda yapılır. Önce hastanın ağrılı bölgesi tespit edilir, ağrılı olan bölgeden geçen herhangi sinir olup olmadığı özel cihazlar ile belirlenir. Yakma işlemi toplam 1,5-2 dk lık 4-5 seansta gerçekleşir. Topuk dikeni tedavisinde kullandığımız radyofrekans yöntemiyle biz de oldukça başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.


Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen

Op. Dr. İbrahim Mustafa ÇİMEN 1982 Gaziantep doğumlu. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 2006 da tamamladı.2011 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Eğitimini tamamladı. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen Ortopedi ve Travmatoloji Eğitimini tamamladıktan sonra Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini yaptı.2013 yılında yılın doktoru seçilip ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ve dönemin Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU’ndan aldı. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen daha sonra sırasıyla Özel Ereğli Anadolu Hastanesi, Şanlıurfa Birecik Devlet Hastanesi,Özel Arnavutköy Avrupa Hastanesinde çalıştı. Mesleki çalışmalarına ise İstanbul'da Özel Rami Hastanesi'nde devam etmektedir. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen İstanbul Tabip Odası ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji ...

Etiketler
Radyofrekans nedir
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube