Kök hücre tedavisi hakkında

Kök hücre tedavisi hakkında

Kök hücreler, insanlarda tüm dokulardaki damarların çevresinde yerleşmiş ana hücrelerdir. Doku hasarı meydana geldiğinde aktif hale gelirler. Vücudun iyileşme ve tamir cevabının bir parçası olarak görev yaparlar. 

Kas iskelet sistemi yaralanmalarında birçok deneysel çalışma yapılmış olmasına rağmen, günümüzde kök hücrelerin en önemli kullanım alanı hasar görmüş eklem kıkırdağının yenilenmesindedir. Kök hücreler yağ dokusu ya da kemik iliğinden alınabilir. Alınan sıvıdan özel santrifüj sistemleri kullanılarak kök hücreler konsantre edilir.

Kök hücreler, santrifüj yöntemi ile elde edildikten sonra doğrudan eklem içine enjeksiyon yöntemi ile uygulanır. Bu teknikte ekleme verildikten sonra kök hücrelerin hasarlı bölgeye kendilerinin ulaşması beklenir. Kök hücre yöntemiyle kıkırdak hasarı tedavisi olan hastalarda kabaca % 80'inde başarılı sonuçlar bildirilmiştir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen

Op. Dr. İbrahim Mustafa ÇİMEN 1982 Gaziantep doğumlu. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 2006 da tamamladı.2011 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Eğitimini tamamladı. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen Ortopedi ve Travmatoloji Eğitimini tamamladıktan sonra Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini yaptı.2013 yılında yılın doktoru seçilip ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ve dönemin Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU’ndan aldı. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen daha sonra sırasıyla Özel Ereğli Anadolu Hastanesi, Şanlıurfa Birecik Devlet Hastanesi,Özel Arnavutköy Avrupa Hastanesinde çalıştı. Mesleki çalışmalarına ise İstanbul'da Özel Rami Hastanesi'nde devam etmektedir. Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen İstanbul Tabip Odası ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji ...

Etiketler
Kök hücre
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen
Op. Dr. İbrahim Mustafa Çimen
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube