Terapiye gitmek

Terapi, hayatındaki zorluklarla başa çıkmak ve duygusal/psikolojik sağlığını desteklemek için kullanılan bir araçtır. Terapi, bir terapist ile yapılan görüşmeler ve destek sayesinde, sorunlarını anlama ve çözme becerilerini geliştirme imkanı sunar. Terapiye gitmek, birçok insan için faydalı olmuştur ve daha mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmuştur. Terapiye gitmeyi düşünen bir kişiye, destek ve anlayış göstermek, terapi sürecinin olumlu etkilerini anlatmak ve gerektiğinde yardım sunmak önemlidir.

Terapiye gitmek

Sevgili güzel insan,

Uzun zamandır senin için endişeleniyorum ve sana bir konuda destek olabileceğimi düşünüyorum. Belki de üzerinde konuşmak istemediğin bazı zorluklarla karşı karşıya olduğunu fark ettim ve bununla başa çıkmak için bir adım atmanın vakti geldiğini düşünüyorum.

Biliyorum, terapiye gitmek fikri biraz korkutucu veya yabancı gelebilir. Ancak, terapi aslında bize duygusal ve zihinsel sağlığımızı desteklemek için yardımcı olan bir araçtır. Bir terapistle çalışmak, yaşadığımız sorunları anlamamızı, yeni bakış açıları kazanmamızı ve daha sağlıklı bir şekilde başa çıkmayı öğrenmemizi sağlayabilir.

Seninle yakın bir ilişkim olduğu için, senin mutluluğunu ve refahını önemsiyorum. Terapinin sana nasıl yardımcı olabileceğini anlatmak istiyorum. Terapi, duygusal zorluklarını anlamamıza ve bu zorluklarla nasıl başa çıkacağımızı öğrenmemize yardımcı olabilir. Bazen sorunlarımızı bir dış gözle görmek ve destek almak, kendi içimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanın yolunu açabilir.

Unutma, terapiye gitmek güçlü olmak anlamına gelmez. Tam tersine, terapiye gitmek cesaret isteyen bir adımdır ve sorunlarımızla yüzleşmemize yardımcı olur. Bir terapist, seninle birlikte çalışarak, senin ihtiyaçlarına özel olarak odaklanır ve güvenli bir ortamda duygularını ifade etmene yardımcı olur.

Eğer terapiye gitmek konusunda endişelerin veya soruların varsa, senin yanında olacağımı ve bu süreci birlikte geçireceğimizi bilmeni istiyorum. Sana destek olacak bir terapist bulman konusunda yardımcı olabilirim ve randevularını ayarlaman için yanında olabilirim.

Hayatında daha fazla mutluluk, huzur ve içsel denge bulmanı sağlayacak bu adımı atmaya cesaret etmeni diliyorum. Biliyorum ki sen güçlü ve kendine değer veren bir insansın ve terapi senin için önemli bir destek kaynağı olabilir.

Ben buradayım ve seni her zaman destekleyeceğimi bilmeni istiyorum. Terapi konusunda düşüncelerini paylaşmak ve sana yardımcı olmak için zaman ayırmak isterim. Senin için en iyisini istiyorum ve terapiye gitmek senin için önemli bir adım olabilir.

Sevgilerimle,

Furkan Bayram

Bu makale 25 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Furkan Bayram

Terapist/Pedagog Furkan Bayram KTÜ Tıp Fakültesi ve KOÜ PDR Bölümünde eğitim görmüştür. Eğitim sürecinde Bolu ve Kocaeli Kongrelerinde Bilimsel Çalışma sunmuş olup, Travma konulu kongrede ve 21. Yüzyılda Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri konulu kongrede yönetim kurulunda yer almıştır. Ayrıca çalıştay başkanlığı görevinde bulunmuştur. Adliye, ŞÖNİM, RAM, Çocuk Yuvası, Rehabilitasyon Merkezi kurumlarında staj yaparak deneyim kazanmıştır. TSK’da bir yıl RDM Subayı olarak görev yapmıştır. Aldığı Eğitimler: -Oyun Terapisi -Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi -Cinsel İşlev Bozuklukları Eğitimi -Objektif Testler -Projektif Testler -Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi -EMDR Terapisi -Çözüm Odaklı Terapi -Transaksiyonel Analiz Eğitimi -Çocuklarda Davranış Problemleri -Yaygın Anksiyete(Kaygı) Bozukluğu Eğitimi -Panik Atak Eğitimi -Ye ...

Etiketler
TerapiDestek
Psk. Dan. Furkan Bayram
Psk. Dan. Furkan Bayram
Kocaeli - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube