Süper kahraman değiliz

Her insanın farklı görevleri ve sorumlulukları vardır hayatta.

Süper kahraman değiliz

Her insanın farklı görevleri ve sorumlulukları vardır hayatta. Günlük işler ( Sofra toplamak, ödev yapmak, fatura yatırmak…), iş yerindeki işler ( Dosya düzenlemek, müşterilerle ilgilenmek…), ailevi sorumluluklar gibi.
Kimi insanlar bu görevleri yorgun olduğu, içinden gelmediği ve bunun gibi farklı nedenlerden ötürü yapmaz, yapamaz veya yapmak istemez.
Bu gibi durumlarla karşılaştığında; benim süper kahramanlar olarak adlandırdığım bir grup insan, iyi niyetliliğinden, hayır diyemediğinden, tez canlılıktan ya da başka bir nedenle bunları yapan. O insanlar herkese yetişmeye çalıştıkları için bu görevlerle yorulan ve altında ezilen taraf olmaktadır.
Unuttuğumuz şey sanırım şu. Hepimiz insanız. Herkese aynı anda yetişemeyiz. Bu nedenledir ki ailede, iş yerinde, günlük hayatta görev paylaşımları yapar, birbirimize yardımcı olur, görevlerimizi hafifletiriz.

Fiziksel olarak bile büyük bir masayı veya koltuğu tek kişinin kaldırmasıyla iki kişininkaldırması arasında azımsanmayacak derecede bir fark vardır. Dünyayı kaldırmaya çalışıyorsanız zorlanmanız normaldir.

Bu makale 8 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Ebru Çiftçi

Uzman Klinik Psikolog Ebru Çiftçi 1993 yılında İstanbul'da doğmuştur. 2017 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Çeşitli üniversitelerden Stres ve öfke yönetimi, Aile danışmanlığı, Çocuklarda oyun terapisi, Çocuklarda resim analizi, işaret dili sertifikaları bulunmaktadır. Yüksek lisans eğitimini de başarıyla tamamlayarak Uzman Psikolog unvanının sahibi olmuştur.

Uzman Klinik Psikolog Ebru Çiftçi, Şu anda Denizli'de Remedy Psikoloji merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler
Bireysel farklılık
Uzm. Kl. Psk. Ebru Çiftçi
Uzm. Kl. Psk. Ebru Çiftçi
Denizli - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube