Su içmeyi arttırmanın yolları

Su içmeyi arttırmanın yolları

Vücudumuzun ortalama %70’ini oluşturan su, insan hayatı için büyük önem taşımaktadır. İnsanlar susuz sadece birkaç gün yaşamını sürdürmeye devam edebilir. Vücudumuzda suyun yediğimiz besinleri sindirmeye yardımcı olmak, cilt sağlığını iyileştirmek, organlarımızın çalışmasını sağlamak, vücut ısımızı düzenlemek, odaklanmamızı sağlayarak çalışma verimimizi arttırmak, depresyon ve gerginliği azaltarak ruhsal sağlığımızı iyileştirmek, uykumuzu düzenlemek gibi birçok görevi bulunmaktadır. Aynı zamanda su kilo kaybına da katkı sağlamaktadır. Yeterli miktarda su tüketimi sayesinde metabolizmamız hızlanır ve midemizde oluşan hacim fazlalığı sonucunda besin alımımızda bir azalma sağlanabilir.

Sağlıklı bir kişide günlük alınması gereken su miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterse de ortalama olarak 8-10 bardağa denk gelmektedir. Egzersiz varlığı, hamilelik, ishal, kusma, aşırı terleme gibi durumlarda bu miktar artmaktadır. Genel olarak gün içerisinde en az aldığınız enerji kadar su tüketmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Suyun tüm bu faydalarına rağmen gün içerisinde yoğun tempomuzdan dolayı su içmeyi çok kolay bir şekilde unutabiliyoruz. Su tüketiminizi arttırabilmeniz için yapabileceğiniz birkaç pratik önerimiz var!

1.BetDen Diyet Kliniği danışanlarında alışkanlık haline gelen ‘Güne 1 bardak su ile başlamak’ yapılabilecek en kolay ve en temel başlangıç olabilir.

2.Evinizde, işinizde, çantanızda, gözünüzün önünde mutlaka 1 şişe su bulundurun.

3.Göz zevkinize hitap eden, dikkatinizi çekebilecek su şişelerini tercih edin.

4.Öğün aralarında su içmeyi ihmal etmeyin.

5.Su tadını sevmeyenler veya farklı bir tat olsun diyenler için su içerisine limon, tarçın gibi besinler eklenmesi tercih edilebilir.

6.Bilgisayarınıza, masanıza, ajandanıza su içmeniz gerektiğini hatırlatan küçük not kağıtları yapıştırın.

7.Su hatırlatıcı telefon aplikasyonları indirin.

8.Gece yatarken büyük bardak su içerek gününüzü su ile tamamlayın.

Siz de yeterli miktarda suyu beslenmenize dahil ederek sağlıklı beslenmek isterseniz 0850 474 26 84 numaralı telefonu arayarak ücretsiz ön görüşme randevusu oluşturabilirsiniz.

Bu makale 26 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Betül Deniz

Uzm. Dyt. Betul Deniz, Ankara Üniversitesi’nde 2004 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine Ankara Üniversitesi Beslenme Bilimleri’nde 2006 yılında yüksek lisans eğitimi ile uzmanlık almıştır.
Kariyeri süresince 15 yıl kurumsal firmalarda yönetici ve diyetisyenlik mesleğini birlikte götürmüştür. 
2020 yılında Yeditepe Üniversitesi’nden Yaşam Koçluğu sertifikası alarak, aslında çok sevdiği ve uzman olduğu insan ilişkileri konusunda kariyerine bir branş daha eklemiştir.
2021 yılı başında Yeditepe Üniversitesi’nden Fitoterapi Eğitimi alarak diyet danışmanlığı ve çağın beklentisi olan bitkisel çözümlerle danışanlarına farklı çözümler sunmaktadır

Etiketler
Su
Uzm. Dyt. Betül Deniz
Uzm. Dyt. Betül Deniz
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube