Sizi depresyona sürükleyecek nedenler, neden depresyona eğilimliyim?

Sizi Depresyona Sürükleyecek Nedenler, Neden depresyona eğilimliyim?

Sizi depresyona sürükleyecek nedenler, neden depresyona eğilimliyim?

Bir daire düşümün; bu daire 5 bölümden oluşmaktadır.

1. Fizyolojik-Bedense Yol; aktif kullandığınız ilaçllar. Aile gemişinizde depresyonun olması.

2. Çevresel Olaylar; kişilerarası ilişki sorunları, özellikle aile, arkadaşlık ve evlilik ilişkilerinde yaşanan sorunlar.

3. Duygudurum Özellikleri; olumsuz duyguları çok yoğun ve süregelen yaşamak. Üzüntülü ve karamsarlığa yatkınlık. 

4. Düşünce Yolu; aşırı mükemmelliyetçilik, başarı ve sonuç odaklı olmak, insan ilişkilerinde bağımlı olmak ve onay aramak.

5.Davranışlar; evden ve yataktan çıkmamak, aktivite yapmamak.

Bu 5 bölümünde birbiri ile ilişki içerisindedir. bir bölüm daha az çalıştığında diğer bölümlerde etkilenmektedir. Bu nedenle depresyonda olma olasılığınız artmaktadır.

Bu makale 26 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan

Psikolog Sarenur Pehlivan çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapileri uygulamaktadır. %100 burslu olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü yüksek şeref ile tamamlayarak “psikolog” unvanını almıştır.  Yüksek lisansını Ufuk Üniversitesi Gelişimsel ve Sosyal Psikoloji Odaklı Genel Psikoloji bölümünü burslu olarak tamamlamaktadır. Uluslararası geçerli Deneyimsel Oyun Terapisti, Bilişsel Davranışçı Psikoterapisti, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Geslad Ekolü ile Ergen Psikoterapisti, Ebeveyn Danışmanı ve Aile danışmanıdır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Çocuk Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Yetişkin Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Zeka Testler, WSC-R testlerini uygulamaktadır. Staj eğitimini İlişki Terapileri Enstitü’nde tamamlamıştır. Gönüllü olarak yapmış olduğu çalışmalarla birlikte e ...

Etiketler
Depresyon nedir
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube