Sinüzit nasıl tedavi edilir?

Sinüzit nasıl tedavi edilir?

Sinüzit tedavisinde asıl amaç sinüslerin drenajını, sinüslerdeki akıntının boşalmasını engelleyen, burada biriken bakteri ve mikropları ortadan kaldırmaktır. Sinüzit tedavisinde akut sinüzitin ve kronik sinüzitin tedavileri birbirinden farklıdır.

 Akut sinüzitin tedavisinde, öncelikle uygun antibiyotik uygun süreyle verilmelidir. Buna, hasta olan kişi burundan daha sağlıklı nefes alsın diye dekonjestan ilaçlar ilave edilebilir. Ayrıca antialerjik antihistaminik ilaçlar verilir. Bazen burun akıntısı çok kıvamlıdır. Bu nedenle mukolotik dediğimiz balgam sökücü sekresyonu yumuşatıcı ilaçlarda tedaviye ilave edilir. Sinüzit tedavisi asla kısa sürede kesilmemelidir.

 Kronik sinüzitte ise, tabiî ki öncelikle medikal tedavi uygulanmalı, ama arzu ettiğimiz cevabı alamazsak, cerrahi tedavi düşünülmelidir. Cerrahi tedavide son yıllarda çok büyük yenilikler olmuştur. Balon sinoplasti dediğimiz yöntem, navigasyonla endoskobik sinüs cerrahisi yapmak ya da shaver dediğimiz, buradaki gereksiz dokuları toparlayan özel bir yöntemle sağlıklı güvenilir bir sinüs cerrahisi uygulanır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf CAN, 30 Mart 1960 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetinin hemen ardından Almanya Gelsenkirchen Marienne Hospital’de Genel Cerrahi üzerine 6 ay çalışmalarda bulunmuştur. İhtisasını ise İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. İhtisası süresince Horlama ve Uyku apnesi, Kronik sinüzitler ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Fonksiyonel ve Estetik Burun cerrahisi, Pediatrik (Çocuk) KBB konularına özellikle ilgi duymuş olan Op. Dr. Yusuf CAN, bu dönemde çok sayıda kongre, kurs ve seminerlere katılmış olup Almanya’da Lazer Cerrahisi, Horlama ve Uyku Apne Cerrahisi, Fonksiyonel Endoskopik sinüs cerr ...

Etiketler
Sinüzit tedavisi
Op. Dr. Yusuf Can
Op. Dr. Yusuf Can
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube