Silikonla göğüs büyütme ameliyatı

Silikonla göğüs büyütme ameliyatı

Silikon Protezle Göğüs Büyütme Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Kadınlarda  göğüsler hem annelikte hemde cinsel yaşam ve gündelik yaşamda  büyük önem arzetmektedir. Göğüsler eski çağda bereket i temsil etmiş ve heykellerde en önemli detay olarak belirlenmiştir.

Göğüsler 18 yaşına gelen genç kızda gelişimini tamamlar ve erişkin boya ulaşır. Genelde 18 den itibaren küçük göğüs ya da asimetrik (birbirinden farklı ) göğüs yapısı ortaya çıkmış olur.

Göğüs silikon ameliyatı bu dönemden sonra düşünülecek bir ameliyattır. Gelişimini tamamlayan göğüste meme ucu ve meme bezleri gelişimini tamamlayarak 3 boyutlu göğüs formu oluşur. Silikon teknolojisi son 10 yılda hızla ilerlemiş, meme formuna en uygun şekilde 3 boyutlu damla şekilli silikon göğüs implantları üretilmiştir.

Doğal görünümü hedefleyen damla şekilli silikon göğüs implantlarında içerideki tıbbi silikonu çevreleyen 20 kat zar ile güçlendirilerek  ömür boyu vücutta kalabilecek silikon göğüs implant formu oluşturulmuştur.

Göğüs silikon ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir. Meme ucu ya da meme altında açılan 4 cm küçük alandan girilerek silikon implant deri+meme dokusu+kas dokusu altına yada  deri+meme dokusu altına yerleştirilir. Göğüsteki meme süt bezleri arkasına yerleştirilen silikon protez herhangi bir şekilde hamilelik ya da süt vermeyi engellemez.

    Silikon göğüs implantı ameliyatında protezin yerleştirileceği yer olarak meme altı seçilmesi sayesinde herhangi bir sinir yada başka dokuya hasar verilmediği için his kaybı gibi şikayetlerin olma riski engellenmiş olur.

   Göğüs büyütme ameliyatı yaklaşık 2 saat sürer.  Ameliyat  sonrası dren dediğimiz kanı toplayan ince hortum benzeri aparat yerleştirilir. Bu sayede silikon meme ameliyatı sonrası içeride kan birikmesi önlenmiş olur. 1 gece hastanede kaldıktan sonra dren çekilerek  evinize gidebilirsiniz. Ameliyat esnasında yapılan özel anestezik blok sayesinde ameliyat sonrasını ağrısız geçirebilirsiniz.

Göğüs silikon ameliyatı sonrası evde dinlenme sürecinde yüksek raflara uzanmama, ağır yük taşımama gibi basit kurallara dikkat etmeniz gerekir. Ameliyat sonrası 3. Gün sargılar açılır ve verilen özel sporcu sütyeni kullanılmaya başlanır. Dikişler eriyen dikiş olduğundan pansuman ya da dikiş alma gerekmez. Günlük hayata 2 hafta içinde geçilebilir.

   

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Meme büyütme ameliyatı
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube