Bacak estetiği - bacak eğriliği

Bacak estetiği - bacak eğriliği

Bacak özellikle yaz aylarında gözönünde olduğu için daha da önem kazanmaktadır. Başvurular bu nedenle ilkbaharda artmaktadır. Ama kış aylarında "ayak bileği" ve "bacak kalınlığı" nedeniyle çizme, pantolon giyemeyen kişilerde olmaktadır, bu türde başvurularda mevsimsel özellik yoktur. Bacak üst kısmında aşırı yağlanma olan bazı kişilerde diz altlarının nispeten daha zayıf ya da ince olması durumuda görüntüde eğriliği ön plana çıkardığı için sorun olmaktadır. Kişilerdeki mevcut şikayete göre kalın kısım "Liposuction" ile inceltilir, inse kısımlarada "Yağ enjeksiyonu" ya da "Protez" yerleştirilme işlemi yapılmaktadır. Anestezi işleme ve uygulama yerine göre lokal ya da genel olabilmektedir.

Bacak Eğriliği bacak topuk ve diz seviyesinde birleştirildiğinde diz altında bulunan kısmın iç yüzünde olan ayrıklıkdan bahsedilmektedir. Bazı kişilerde bu dizde de birleşme olmayacak şekilde daha ileri seviyelere kadar devam eder. Hatta bazen çocukluktan başlayan "Raşitizm" denilen rahatsızlıktada bu iç kısımda yer alan eğrilik ileri yaşa kadar devam edebilir.

Bacak Eğriliğini düzeltme operasyonu; yağ enjeksiyonu işlemi ise lokal anestezi ile yapılabilir. Bu işlemden hemen sonra günlük hayata dönmek mümkündür. Protez konulacaksa sedasyon-lokal dediğimiz anestezi ile işlem gerçekleştirilir. Her iki işlemden sonra elastik bandaj dediğimiz pansumanla sarılı olur bacaklar. Kişiler günlük aktivitelerine kolayca dönebilmektedir.

Bacak bütününden kaynaklanan problemlerde üst bacağa liposuction alt bacağa protez ya da yağ enjeksiyonu gerektiği durumlarda, bacağa operasyon sonrası çorap giydirilerek mobilizasyon sağlanır.

 Nispeten daha sık görülen diğer bir problemde "diz iç" yüzünde bulunan yağ birikimleridir ki liposuction ile tedavi edilebilir. Ayrıca diğer sık görülen yakınma üst bacak kasık kısmında bulunan yağ birikimidir ki (aşırı sarkmalar yoksa) çoğu zaman liposuction tercih edilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gülay Boztosun

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN, İlk ve orta öğretimi tamamladım; C.Ü. Tıp Fakültesinden mezuniyetim sonrasında P.Ü. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlığını aldım.

Saç Ekimi, Burun Estetiği ve yeniden burun Rekonstrüksiyonu, VASER ile Liposakşın (kansız yağ alımı), Yüz Estetik operasyonları ve Meme Büyütme ve Küçültme operasyonları gibi Vücut estetik operasyonları yanında Mikrocerrahi, Maksillo-fasiyal cerrahi alanlarındada operasyonlar özel ilgi alanlarım.

Pek çok bilimsel çalışma ve yayında yer aldım.

İstanbul Bağdat caddesinde bulunan muayenehanemde serbest hekim olarak çalışmaktayım, ayrıca yurt dışında bazı ülkelerde de ameliyat, saç ekimi ve noninvaziv işlemler gibi uygulamalar yapıyorum.

Etiketler
Yağ enjeksiyonu
Op. Dr. Gülay Boztosun
Op. Dr. Gülay Boztosun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube