Sağlıklı yaşamda egzersiz

Egzersiz, aşırı kilo alımını önlemenize ya da mevcut kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Düzenli egzersiz, metabolizma hızınızı optimize etmeye de olanak tanır, bu da kilo yönetimini çok daha basit haline getirir. Düzenli fiziksel aktivite kas gücünü, dayanıklılığı artırabilir ve enerjiyi yükseltir.

Sağlıklı yaşamda egzersiz

Sağlıklı Yaşamda Egzersiz

Egzersiz, aşırı kilo alımını önlemenize ya da mevcut kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Düzenli egzersiz, metabolizma hızınızı optimize etmeye de olanak tanır, bu da kilo yönetimini çok daha basit haline getirir.

Düzenli fiziksel aktivite kas gücünü, dayanıklılığı artırabilir ve enerjiyi yükseltir.

Egzersiz yapmak vücudun fiziksel olarak daha güçlü kılar çünkü kemik ve kas gücü oluşturur. Daha güçlü kemikler vücut dengesinin artmasına neden olur. Bu sayede kaslar güçlenir ve merdiven çıkma veya yiyecek taşıma gibi günlük aktiviteleri gerçekleştirmede genel zindeliğe katkıda bulunur.

Egzersiz, daha rahat ve daha az kaygılı hissettirebilecek çeşitli beyin kimyasallarını uyararak kendinizi daha enerjik hissettirmenin yanı sıra, mutlu olmanıza da yardımcı olmaktadır.

 

 

 

Bu makale 15 Kasım 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Nazime Şilan Asut

Nazime Şilan ASUT Siirt Eruh ilçesinde doğmuş. Eğitimine Van’da başlamış ve daha sonra siirtte geri gelmiş. Siirt üniversitesinde iki yıllık çocuk gelişimi bitirmiş. 6 yıl çalışmış. 3 yıl güvenlik olarak 3 yılda okul öncesi öğretmenliği yapmiş. Daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik okumuş. İlk iş tecrübesini spor salonunda iki ay çalışarak tamamlamış. Daha sonra Halk Eğitime Bağlı Aile Destek Merkezinde Usta Öğretici ünvanı ile Beslenme Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Etiketler
Sağlıklı yaşam bilgileri
Dyt. Nazime Şilan Asut
Dyt. Nazime Şilan Asut
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube